Опет прекид

30

Киша је још једном прекинула меч између тенисера Црвене звезде Виктора Троицког и Француза Марк Жикел у 1. колу Роланд Гароса (наградни фонд од 15.57 милиона евра). Прво су падавине у понедељак зауставиле овај дуел, а иста ситуација је поновљена и у уторак. Нови прекид иде на руку Троицком који губи од домаћег тенисера – 6:4, 6:3, 2:1. Жикел је добио чак шест од седам гемова одиграних јуче.

Троицки је дан раније повео са 3:1 у другом сету, али му је противник одмах узвратио брејк и са резултатом 3:2 је меч прекинут. Жикел је до преокрета и освајања другог сета стигао серијом од 4:0, а у трећем сету су обојица задржала свој сервис.

Српски тенисер могао је до брејка, али је у трећем гему прокоцкао 15:40, а затим још две прилике. Био је видно нервозан, очигледно је да му спора подлога није омиљена…

Бољи из дуела Троицки – Жикел у 2. колу ће се састати са 12. носиоцем, Шпанцем Томијем Робредом. Робредо је у понедељак савладао Аргентинца Гиљерма Корију, финалисту Ролан Гароса из 2004, са 5:7, 6:4, 6:1, 6:4.

Лоше време направило је праву збрку, јер је због јаке кише у понедељак одложен или прекинут чак 31 меч првог кола у обе конкуренције. У уторак их је завршено само 13, пет у мушкој и осам у женској конкуренцији.

Претходни текстРазговор па планови
Следећи текстРеплика дреса из Барија