Лепо ми је у Београду

40

Једна од узданица фудбалер Црвене звезде Еквадорац Сегундо Кастиљо се толико везао за Београд, да ће Србију напустити тек у случају неке екстра понуде.


 
– Лепо ми је у Београду и Црвеној звезди и немам неку претерану жељу за одласком. Максимално сам концентрисан на преостале мечеве, јер све док постоје математичке шансе нећемо се мирити са губитком титуле. Тек после тога, заједно са руководством клуба и менаџером, размотрићу евентуалне понуде и одлучићу шта даље. Одлазак долази у обзир само ако се договоримо са неким клубом звучног имена из Шпаније, Италије, Немачке или Енглеске – тврди Кастиљо.

Сјајни везиста признаје да је у зимском прелазном року размишљао о одласку:
– Најгори тренутак у каријери био је оног дана када сам против Болтона седео на клупи, а да невоља буде већа, екипа није успела да победи. Није ми било лако, али сам стегао зубе и изборио се за статус који заслужујем. Напорна путовања у Еквадор на утакмице репрезентације утицала су да играм у променљивој форми. Међутим, у пролећном делу првенства пружам добре партије у континуитету и постижем голове. Потрудићу се да у наредним мечевима поново будем ефикасан како бих поправио скор од осам голова, колико сам постигао у минулој сезони.

Кастиљо открива и да ужива у свакодневним штењама у нашој престоници:
– Волимо да шетамо по центру Београда и том приликом ме на сваком кораку заустављају пролазници због аутограма и фотографисања. Овде су од првог дана сви према мени изузетно љубазни и зато се трудим да узвратим истом мером, и на терену и ван њега. Зато бих од срца волео да нам се срећа осмехне и да бројним навијачима Црвене звезде поклонимо титулу, кад нам је Куп већ измакао!

Претходни текстПоверење у Јанковића
Следећи текстДаћемо све од себе