Поверење у Јанковића

36

После силних спекулација о смени Александра Јанковића и других осталих промена у ФК Црвена звезда, огласио се и председник Топлица Спасојевић:
–  Александар Јанковић ужива пуно поверење упаве – категоричан је на почетку разговора  Спасојевић.

Јанковић је прошле зиме потписао уговор на две и по године. Постоји ли ултиматум да црвено-бели морају да буду шампиони како би остао на клупи?
– Не, нема било каквих ултиматума. На крају сезоне мери се учинак сваког у клубу. Тренера, али и играча, Управног одбора, председника… Сви у клубу заједно ће проценити ко је и како радио.

У исто време прича се да Црвена звезда преговара са Степановићем, Михајловићем, Муслином…?
– То није тачно. Неспорно је да о свим тренерима које се помињу имам високо мишљење, али нико званично није преговарао са било ким.

Најављује вруће лето, са променама на многим местима у клубу?
– Зар није било доста смена и промена у Црвеној звезди? Жеља је да окупимо многе бивше играче око клуба, искористимо оне који су у иностранству да нам помогну колико могу. План је да клуб организационо стално јача.

Прелазни рок ће бити занимљив?
– Када је прелазни рок у питању, постоји упутство о довођењу и продаји играча. Не сме да буде исхитрених одлука. Све мора да се уради после детаљне анализе, процене финансијских могућности, потреба екипе… Није спорно да неке фудбалере интензивно пратимо.

У исто време, Црвена звезда последњих година има (пре)велики број професионалаца?
– Тај проблем ће се плански решити. Спортски директор ће направити листу потребних и непотребних.

Преузели сте клуб, пре готово пола године, са много обећања. Када ће моћи да се виде први конкретни резултати?
– Покренули смо многе ствари, а радови би требало да почну ускоро. Ту мислим да сређивање терена, изградњу оног са вештачком травом, Академије са смештајем за таленте, преуређењем тунела, медицинског блока, свлачионица за млађе категорије… Планова је много, а тренутно једини приоритет – титула.

Буџет за прелазни рок на „Маракани“ је спреман?
– И то позамашан, пет, шест милиона евра. Планирамо три, четири права појачања. Желимо да доведемо виртуозе који ће привући публику. Обратићемо пажњу на сваки детаљ. Неће да буде довољан само квалитет, ти играчи ће морати да имају прави карактер, да буду комплетне личности. Планирамо и помоћ психолога!

Претходни текстКлинци за будућност
Следећи текстЛепо ми је у Београду