Циљамо сам врх

16

Кошаркашице Црвене звезде имају највише амбиције у текућој сезони, што потврђује у тренер нашег клуба, Драгомир Буквић:

– Знамо да нас очекује тежак посао, али не кријемо да циљамо сами врх. Људски и спортски је надати се и радити у том смеру. Наравно, као подлогу имамо несумњив квалитет састава, појачан са две Американке. Шампионски Хемофарм је институција, недавно нас је поразио у финалу купа, али није непобедив, има и добрих лоших страна. Уздамо се у добар, рад, сјајну атмосферу и стабилан колектив, који је сјајно подржан од председника Бранка Јоцића.

Шеф стручног штаба црвено-белих даље набраја адуте свог тима :
– Имамо добро укомпонован стручни штаб, у којем су Зоран Тир, Раде Павловић и Бора Димитријевић, перспективан играчки кадар. Не волим да издвајам имена, али споменуо бих Нину Богићевић, најбољег младог спортисту СД Црвена звезда. Амерички тандем Кендрикс-Сју даје изванредан пример осталима, тренирају и прековремено. Њихово присуство значи много и за популаризацију женске кошарке. Поред тога имамо изванредну пословну сарадњу са Вождовцем и трудимо се максимално да афирмишемо младе играчице.

Буквић је у каријери водио екипе Партизан, Ковин, Војводину, Јежице и Меркур, па то добро зна какав је рецепт за успех женске кошарке.
– Словенци на пример немају квантитет, али имају квалитет, који произилази из сјајних услова за рад. То би требало да буде и наш рецепт, побољшање услова и радних навика. И да задржимо што дуже таленте у нашој земљи. Такође, неопходно је да медији више прате кошаркашице, да клубови успоставе бољу сарадњу са њима. А изнад свега морало би да се направи систематски план развоја женске кошарке– закључује Драгомир Буквић.

Претходни текстПромене на крају сезоне
Следећи текстНајављене казне