Кинеска делегација у Звезди

32

Фудбалски клуб Црвена звезда је у суботу посетила Олимпијска репрезентација Кине, предвођена селектором Ратомиром Дујковићем, бившим голманом нашег Клуба. Гости из Кине су имали прилику да присуствују утакмици Црвене звезде и Војводине, која је завршена високом победом актуелног шампиона Србије.

Кинеска делегација је по завршетку меча, прво обишла Музеј Црвене звезде, а потом су их примили Генерални секретар Зоран Дамјановић, Спортски директор Горан Буњевчевић и Директор маркетинга Стефан Ивановић. Бивша Звездина „јединица“ је на поклон добила црвено-бели дрес са истим бројем, а и гости су предали пригодне поклоне представницима нашег Клуба.

У недељу је у Пекингу одржан жреб за Олимпијске игре у Кини, на којима је први меч заказан за 6. август, два дана пре свечаног отварања Игара. Утакмице фудбалског турнира играће се у четири кинеска града – Шангају, Тијањину, Шенгјангу и Квинхуандау, а финале је заказано за 23. август на Националном стадиону у Пекингу. Фудбалске репрезентације, којих има 16 на турниру, подељење су у 4 групе, а прве 2 екипе из сваке групе ће се пласирати у четвртфинале.

Олимпијска репрезентација Србије ће играти у групи А, заједно са Аргентином, Обалом Слоноваче и Аустралијом, док ће Кина као домаћин наступати у групи Ц, у којој се налази са Бразилом, Белгијом и
Новим Зеландом.

У преостале 2 налазе се: Група Б – Холандија, Нигерија, Јапан, САД и група Д – Јужна Кореја, Камерун, Хондурас, Италија.

Претходни текстПораз упркос напору
Следећи текстТадија остаје у Звезди