Тешка ситуација

50

Ватерполо клуб Црвена звезда у јако тешкој ситуацији завршава текућу сезону. Резултатски је остварен зацртани циљ – освојено је друго место у лиги, али на вишемесечне новчане недаће надовезао се нови финансијски проблем. Због неисплаћених дуговања, ВК Партизан је пустио меницу црвено-белима и од петка је рачун наших ватерполиста блокиран

– Рачун нам је од петка блокиран. Партизан, путем менице, од нас потражује два милиона динара – каже директор Звезде Вера Латковић – Оваквим потезом, практично су нам запечатили судбину! Стављен је кључ у браву.

Управа црвено-белих не крије да дугује паре „вечитом ривалу“:
– Прошле године смо им дали меницу, уз молбу да се не злоупотреби. Дуг постоји, али очекивали смо разимевање, а не да неко користи нечију муку.Тај клуб има огроман профит и није финансијски угрожен као што смо ми… На најгори начин су злоупотребљени коректност Црвене звезде и гаранције за плаћање дуга. Партизан је ово урадио потпуно свестан шта овакав потез значи заЗвезду. Ово је потез без преседана у спорту. Није било састанка у вези са налажењем решења.

Вера Латковић додаје да је блокирањем рачуна наш ватерполо клуб остао и без могућности да добије очекивану помоћ од градских власти:
– Услов за добијање тих средстава је да рачун клуба није у блокади. Значи, ништа од пара…
Како сада ствари стоје спор између Звезде и Партизана, по свему судећи, добиће епилог на суду! Пре тога, можда, и у полицији.

Реч је о злоупотреби службеног положаја и фалсификовању хартија од вредности. То су кривична дела. О нашој намери обавестићемо у понедељак председника Партизана Александра Шоштара.

Директорка Звезде тврди и да Партизан кроз меницу не наплаћује само дуговања за коришћење базена:
– У тој суми од два милиона је и обештећење за Јована Цакића и Марка Драксимовића. Очигледно је да некоме у Партизану није стало да гради озбиљну причу што се тиче јачања српског клупског ватерпола. Секу грану на којој седе.

Међутим, Вера Латковић тврди да је сума увеличана и да дуг не износи два милиона динара  милиона динара, колико се од њеног клуба потражује.
– Део дуга, по меницама, платили смо у децембру прошле године. Менице нам нису враћене, а сада се, изгледа, и тај део појављује у укупној суми. Основано сумњамо да се ради о фалсификату – категорична је Вера Латковић.

Иначе, Ватерполисти Црвене звезде су од прошле године бескућници. Затварањем базена “Милан Гале Мушкатировић” (некадашњи “25. мај”) остали су без дугогодишњег крова над главом. Спас је потражен у Обреновцу и на Бањици. Звездина жеља је да им кућа буде пливалиште “11. април” на Бежанијској коси, међутим тај објекат још није реновиран.

Претходни текстДалеко је пета утакмица
Следећи текстВукас још једну годину