Прегршт медаља

46

Звездини џудисти су се са још једног такмичења вратили са прегршт освојених медаља. На сјајно организованом 16. Меморијалном турниру „Винко Шамарлић“, који је одржан у част 50 година постојања ЏК Жељезничар, црвено-бели су у сарајевском Спортском центру „Мирза Делибашић“ бранили и одбранили част српског џудоа, пошто су у конкуренцији више од 500 такмичара освојили чак десет одличја.

Најуспешнији је био наш велики таленат, 16-годишњи Дарко Стошић, који је у категорији до 90 килограма тријумфовао у чак два старосна узраста – у конкуенцији кадета, али и у конкуренцији јуниора, где је на путу ка најсјајнијем одличју победио и прошлогодишњег вицешампиона EYOF-a (Олимпијских игара младих).

Поред Стошића, златну медаљу освојила је и наша шампионка Љиљана Савановић (јуниорке, до 48 кг).

Сребрним медаљама су се окитили: полетарци Илија Каран (до 25 кг) и Александар Гаћеша (до 44 кг), старији пионири Милош Александрић (до 50 кг) и Ангелина Познановић (до 40 кг) и јуниорка Милица Марјановић (до 70 кг). „Бронзе“ су освојили млађи пионири Матеја Илић и Огњен Леђанац, обојица у категорији до 30 килограма.

Овом успеху наших џудиста допринели су и њихови тренери Горан Коцић, Александар Трпковић и Давор Колунџић, као и кондициони тренер Исмаил Мачев.

Претходни текстФиналисткиње Винер Штедише лиге
Следећи текстПознајемо екипу Поштара