Познајемо екипу Поштара

54

Наше одбојкашице су се експресно пласирале у финале овогодишњег плеј-офа, пошто су и у трећем полуфиналу, у Панчеву, биле боље од Динамо Азотаре – 3:0. Тако су црвено-беле, очекивано, дошле до саме завршнице и бориће се за титулу са браниоцем титуле и освајачем овогодишњег Купа Србије Поштаром.

Подсећамо, први и други финални меч на програму су 19. и 23. априла у Дворани „Спорт Еко“, а трећи сусрет играће се 26. априла у „Шумицама“, где ће се играти и евентуални четврти меч 30. априла.

Ако резултат у финалној серији буде 2:2, „мајсторица“ за титулу на програму је 3. маја у „Спорт Еку“.

А, тренер Звездашица Ратко Павличевић данас је на нашу молбу сумирао утиске из последњег полуфиналног окршаја и ономе што његове изабранице чека.
„Кад се погледа резултат 3:0 чини се да смо посао одрадили лако, али на терену није било тако. Било је жестоко са Панчевкама, поготово у првом сету, али на крају смо веома задовољни јер смо заслужено победили и показали да смо боља и уигранија екипа од Динама“, истиче Павличевић и одмах наглашава да је реч о великом успеху његове младе екипе. „У односу на прошлу годину, кад смо били елиминсани од ужичког Јединства, сам пласман у финале представља велики корак напред. Очигледно су девојке веома напредовале и тиме смо сви у клубу задовољни“.

Следи финална серија са „поштаркама“…
„Поштар је благи фаворит у финалу, самим тим што је шампион и што нас је савладао у финалу Купа. Нас читаве ове сезоне прате одређени кадровски проблеми, највећи је свакако повреда Иване Исаиловић, који су изискивали да променимо наш систем игре. Ипак, на правом смо путу да поново функционишемо на онај начин који нас је красио током ове сезоне, поготово у Купу ЦЕВ. Ова наша млада екипа из утакмице у утакмицу игра све боље“…

Звезда је два пута узела „меру“ Поштару у првом делу сезоне, али су шампионке вратиле тај „дуг“ у Купу и пресудном мечу за „пол-позицију“ пред плеј-оф. Рекло би се да пред финале – нема тајни?
„Добро се познајемо и, није тајна, респектујемо Поштар. Уосталом, реч је о играчицама које су, готово све, репрезентативке. Али, пробаћемо све да наметнемо наш стил игре, већ од првог меча. То неће бити лако, али уз мирноћу и самопоуздање у наш квалитет можемо много“, каже Ратко Павлићевић.

Претходни текстПрегршт медаља
Следећи текстЗвезда није сама