И повреда и пораз

40

Меч у Железнику није могао да има гору увертиру, наиме, Звездин најбољи кошаркаш ове сезоне, Тадија Драгићевић, повредио се на загреавњу пред утакмицу, тако да је тренер Стеван Караџић на брзину морао да ствара нову концепцију Звездине игре. Времена за то, наравно није било.

Покушао је Караџић са стартном петорком Кук, Ковач, Бакић, Кикановић, Раичевић да изненади домаћина, али је већ на старту било јасно какав је однос снага на паркету. ФМП је од почетка остварио доминацију у рекету,  где су доминирали Самарџијски, Лабовић и Зоран Ерцег, који су одлично сарађивали са својом бековском  линијом.

Конфузној игри Звезде на вечерашњој утакмици допринела је и неубедљива игра звездиног првог организатора игре Омара Кука, који је немоћ у организацији игре решавао веома слабим шутем за три поена (3-10). Млада екипа из Железника мудро је користила смушеност кошаркаша нашег клуба и на одмор отишла са убедљивом предношћу од 18 поена разлике (55:37).

Наставак у другом полувремену не доноси ништа ново, па ФМП у 22. минуту долази до своје највеће предности од 24 поена разлике (61:37), и сигурном игром у одрбани успева да исконтролише све покушаје Црвене звезде да преокрене резултат и лагано приводи утакмицу крају. Добар скок, јака одбрана и правилно распоређени поени били су кључ победе екипе из Железника на вечерашњој утакмици.

„Ово је био веома тежак меч, у којем смо били лишени услуга нашег најбољег играча, Тадије Драгићевића. Изгубили смо, могу слободно рећи, веома убедљиво. Никако нисмо проналазили рецепт за веома јаку одбрану екипе из Железника, па смо, чини ми се мало и префорсирали шут за три поена. Времена за туговање никако нема, јер нас чека напоран темпо одигравања утакмица у термину, субота-среда, па се морамо усредсредити већ за следеће мечеве у првенству“, изјавио је после меча најзапаженији Звездин кошаркаш, Елмедин Кикановић.

ФМП Железник – Црвена звезда  94:73
(28:23, 27:14, 15:17, 24:19)
 
Дворана: у Железнику, гледалаца: око 500, судије: Војиновић, Мазић, Оберкнежевић

ФМП Железник: Јеремић 10, Ђерасимовић 8, Ерцег 11, Лабовић 17, Лазић 8, Крстовић 15, Жигерановић, Дувњак, Протић 6, Самарџијски 13, Радуљица, Човић 6

Црвена звезда: Краснић, Марковић 5, Кикановић 18, Кук 17, Ковач 7, Раичевић 3, Драгићевић, Лекић 8, Суботић 2, Цветковић, Шљиванчанин 8, Бакић 5

Претходни текстЗвезда није сама
Следећи текстТроицки у другом колу