Паклени распоред

75

Кошаркаши Црвене звезде нису дозволили изненађење на старту Суперлиге србије. Мада црвено-бели ни у Визури нису били убедљиви, односно на високом нивоу, уписана су два бода.

– У првом полувремкену резултат је углавном био изједначен – каже крилни центар Звезде Мирослав Раичевић. – Лоше смо отварали нападе, били слаби у одбрани, није нам баш ишло.

После полувремена уследила је много боља игра пулена Стевана Караџића.
–  Стисли смо одбрану, која је и била кључ, па се одмах одлепили на десетак разлике. Кошаркаши Визуре су били потпуно растерећени, нису имали шта да изгубе а могли су много да добију. Међутим, ствари су у другом делу игре дошле на право место. Заиграли смо много озбиљније, а квалитет је свакако на нашој страни.

Већ после прве утакмице види се да је разлика у квалитету између српских клубова који у учествовали у НЛБ лиги и екипа из домаћег првенства – велика.
–  Имам утисак да је прилично велика. Ипак, никог не смеш да потцениш, већ сваком мечу мораш да приступиш максимално озбиљно. Нарочито против тих мањих тимова, против којих си апсолутни фаворит.

Већ у среду Звезда игра дерби са ФМП у Железнику.
–  Распоред ће бити паклен, среда – субота. Нема ту времена ни за радост ни за тугу, побеђиваће спремнији, смиренији и тим кога буду заобилазиле повреде. Искрено, прибојавам се гостовања у београдском предграђу. Екипа из Железника није играла у првом колу са Партизаном јер је меч одложен, па ће бити много одморнији од нас. У сваком случају, идемо у дворану „пантера“ са жељом да забележимо и други тријмф у Суперлиги. Свесни смо да неће бити лако, али верујем да можемо да славимо – поручује Мирослав Раичевић.

Претходни текстПад концентрације
Следећи текстПредност од 5 бодова