Пад концентрације

31

Желели су фудбалери Црвене звезде сва три бода у Хумској, али је Партизан на крају стигао до злата вредног ремија. Стратег црвено-белих Александар Јанковић сматра да је су за поделу бодова криви промашаји српског шампиона из првог полувремена и бледо издање у других 45 минута.

– Тако то бива у фудбалу. Кад пропустиш прилике стигне те казна, као што се нама догодило у 30. минуту. Ушли смо у меч на прави начин, постигли гол на време, могли и до другог. Пад концентрације нас је коштао повољнијег резултата пред одлазак на одмор – анализира Јанковић.

После узбудљивог првог дела, нагло је опао темпо у наставку.
– Значајно смо пали у игри у првих 20 минута другог полувремена. Терен је био незгодан, клизав и сигурно је и то утицало на квалитет игре. Изгубили смо компактност линија и то је морало да се одрази на нашу партију – указује тренер Звезде.

Јанковић остаје при ставу да не жели да анализира спорну ситуацију у 88. минуту када је прво судија Милорад Мажић из Врбаса прво досудио, па поништио пенал.
– Можда је и било неких дискутабилних одлука, међутим, за мене је много важније да утврдим разлоге пропуста у нашој игри.

Игор Бурзановић је и у свом трећем „вечитом дербију“ постигао трећи гол, али фудбалеру Црвене звезде остаје жал за пропуштеним приликама у 20. и 39. минуту.
– Мислим да је код прве прилике судија пропустио да досуди пенал, јер сам повучен у одсудном тренутку. Шта је ту је, сигурно да имамо више разлога да жалимо за победом од Партизана. Као утеха нам остаје чињеница да смо и у Хумској показали да смо квалитетнији од црно-белих – сматра црногорски репрезентативац.

Бурзановић не бежи да је у другој изгледној ситуацији кардинално погрешио:
– Хтео сам јаче да шутнем. Видео сам Ђорђевића, али сам мислио да ћу јачим ударцем успети да погодим мрежу. Веома ми је жао, свестан сам да сам могао много тога да решим у првом полувремену.

И поред освајања само бода, нападач црвено-белих сматра да српски шампион има шансе да одбрани титулу:
– Има још много да се игра, показало се много пута да су киксеви могући. Морамо да побеђујемо, да будемо максимално сконцентрисани на себе, а тек онда да пратимо шта ради Партизан.

Претходни текстЗа добробит клуба
Следећи текстПаклени распоред