Видећемо колико можемо

30

Кошаркаши Црвене звезде неће играти на завршном турниру у НЛБ лиги. Елиминација од Олимпије у четвртфиналу регионалног такмичења изазвалео је различите реакције у јавности.
– Генерално, још у најави сезоне, рекли смо да нам је циљ да формирамо млад тим који ће пар години бити на окупу и напредовати – прича спортски директор Црвене звезде Бранко Ковачевић. – Окренули смо се талентованим кошаркашима који би, према плану, следеће сезоне нападали трофеје.

Сходно уложеном су и очекивани домети ове године:
–  Овером европске визе, заиста смо испунили циљ за ову сезону, јер пред старт такмичења нисмо били сигурни да ћемо довде доћи. Добро смо радили и ове сезоне са доста мањим буџетом направи бољи резултат од прошлогодишњег. Такмичење на Јадрану је дуго, дошло је до замора, па су два последња пораза од Олимпије била стварно ружна. Међутим, не заборавите да смо имали и много проблема са повредама.

Ипак, Звезда је велики клуб, и свака сезона без трофеја се код навијача сматра промашеном:
–  То је друго питање, али потпуно схватам ту причу. Зна се да је обавеза Звезде према милионској армији навијача да увек осваја трофеје.

Многи сјајни стручњаци попут Богдана Тањевића хвалили су актуелни састав црвено-белих:
–  Сигуран сам да је овај тим у основи јако перспективан. Драгићевић је већ ас, а има још много простора, Кикановић је право откровење и следеће сезоне ће бити далеко бољи, Бакић из меча у меч напредује, баш као и остали, покушаћемо да задржимо Кука, имамо пар одличних јуниора који су пред вратима првог тима….

На реду је домаћа Суперлига:
– Нисмо фаворити, нити смо у ситуацији да дајемо велика обећања. Сматрам да смо прошле сезоне имали шансу да будемо шампиони, али смо имали пех са одласком Американаца, повредама Милошевића и Марковића у плеј-офу. Ових дана ћемо направити детаљну анализу и одредити праву стартегију за Супер лигу. Конкуренција ће бити жестока, Партизан је одличан, Хемофарм, ФМП јаки, и Војводина за респект… Биће занимљиво, видећемо колико можемо…

Претходни текстЗанимају нас само 3 бода
Следећи текстПлатини о Митићу