Платини о Митићу

39

Председник УЕФА Мишел Платини изјавио је саучешће породици преминулог Рајка Митића, као и Фудбалском савезу Србије и Црвеној звезди.
– Са великом жалошћу смо примили вест о смрти Рајка Митића, једног од најизузетнијих играча бивше Југославије. Нема сумње да је српски фудбал изгубио веома познато лице и некога ко је учествовао у стварању фудбалске историје – наводи се у Платинијевом писму, које је објављено на сајту ФСС – Био је веома посвећена особа која је волела фудбалску игру, и сећаћемо га се као вансеријског играча… Желимо његовој породици да смогне снаге и храбрости у овом веома теском тренутку.

Митић је био први капитен Црвене звезде за коју је током 13 сезона одиграо 572 утакмице и постигао 262 гола. Дрес репрезентације тадашње Југославије, чији је био селектор од 1966. до 1970. године, носио је на 59 утакмица и постигао је 32 гола.
– Био је изванредан као играч Црвене звезде, допринео је освајању пет домаћих титула. Ништа мање био је успешан и са репрезентацијом, освојивши две сребрне медаље на Олимпијским играма. Пошто је копачке окачио о клин, наставио је фудбалску каријеру као тренер и другим играчима преносио искуство и знање – још је написао Платини.

Претходни текстВидећемо колико можемо
Следећи текстЈанковић о Митићу