Није све у новцу

38

Кошаркаши Црвене звезде последњих недеља играју као у трансу, а месецима уназад касне им плате. Њихов професионалан однос довољно говори о каквом се респекту и љубави ради према црвено-белом дресу.

-Ниједан играч није покренуо питање плата, имамо мирну атмосферу, а улажемо напоре да решимо финансијске потешкоће – каже спортски директор наших кошаркашa Бранко Ковачевић. – И пре неколико месеци ситуација је решена без претње штрајком или бојкотом. Познато је да смо пустили Мишановића из финансијских разлога, да се сви наши клубови муче, иако имамо три тима међу четири најбоља у НЛБ лиги. Не сећам се када је Звезда имала финију групу  играча, нема изостанака, сви изванредно раде, заиста се ради о сјајним спортистима.
Тешка финансијска ситуација кочио и довођење евентуланих појачања за Суперлигу Србије:
-Прича о довођењу нових кошаркаша само може да буде резултат заједничког става управе и играча. Не можемо да доводимо новог играча, а немамо новца да подмиримо обавезе према играчима који су премашили сва наша резултатска очекивања. Знамо ми добро шта нам је потребно за Суперлигу, али снови су једно, а могућности друго. У овом тренутку више нас интересује да добијемо подршку публике, јер је евидентно да теже играмо код куће него у гостима.
На крају, Ковачевић тврди да није све у новцу:
-У спорту се не своди све на материјалну корист, постоји нешто што се добија и мимо тога. Сви играчи Звезде напредовали су од почетка сезоне, а клуб ће учинити све да изврши своје обавезе.

Претходни текстДржавно јуниорско првенство
Следећи текстОмаре Србине