Жеља остаје

57

Квалификације за олимпијске игре у Пекингу, које ће крајем априла бити одржане у чешкој престоници, ипак ће остати само велика жеља за нашу најбољу репрезентативку Светлану Цецу Вишпњић. Пред пут у Грчку на светски куп пред њом су била велика очекивања, и велике наде да ће добрим борбама обезбедиди визу за Пекинг.

На самом старту светског купа, док се такмичење још одржавало по групама све је текло по плану за за звездину мезимицу. Међутим, проблеми су наступили након тога, јер је Светлана за пролаз међу најбоље 64 такмичарке морала да  избори победу над Наоми Милс, веома јаком такмичарком из Израела. Разлика у класи је била евидентна и нашој представници није остало нишата друго осим да пруружи руку бољој супарници.

Овим поразом, Светлана Вишњић је остала без пласмана у завршницу светског купа, а самим тим и без пласмана на завршни квалификациони турнир за највећу смотру светског спорта у 2008. години.

„Искрена да будем, пред кључни двобој светског купа у грчкој, са израелском такмичарком нисам била довољно усредсређена и Наоми је заслужено однела победу. Већ данима мотам филм по глави и тражим своје грешке у том мечу, на жалост, било их је доста, и кривца за неуспех видим искључиво код себе. Пораз бих некако и поднела да он није био кључан за одлазак на квалификациони турнир олимпијских игара“, приметан је жал у Цециним речима.

„У наредном периоду желим да се што боље припремим за европски шампионат који нас очекује на лето, а после тога да се усавршавам у тренерском послу. Велико задовољство је радити са младим талентима и гледати их како сазревају“, изнела је своје планове за будућност, наша репрезентативка, Светлана Вишњић.

Претходни текстНајвише амбиције
Следећи текстБез такмичарског значаја