Највише амбиције

62

Почетком првих пролећних дана, као по неком неписаном правилу, поправља се и расположење у нашем бициклистичком клубу. После „мртвог“ дела сезоне, када није било такмичења, и периода где најбољи бициклисти нису имали прилике за проверу својих вредности, долази нам дуго очекивани април и почетак такмичарског дела.

„Тачно је, сви у клубу нестрпљиво исчекујемо 30. март, и старт прве пролећне трке. После дела припрема који смо провели у сали, на затвореном, радећи искључиво на побољшању физичких способности, наши тренери су одлучили да екипу повуку у неки вид изолације, на завршни део припрема. Као идеално место за завршну фазу припрема одабрали смо Чарапићев брест, место надомак Београда. Ту имамо сав потребан мир и све услове који су нам потребни да се спремимо за наставак напорне сезоне“, кратко је изјавио секретар црвено-белих, Петар Роквић.

Упитан да издвоји неког такмичара, од кога клуб доста очекује, Петар је хтео дипломатски да избегне тај део разговора, али одговор се сам по себи наметао.

„Ми у клубу имамо принцип да не издвајамо појединце, међутим, последњих година у клубу стасава прави бисер наше бициклистичке школе. То је Алекса Марић, првак државе за кадетски узраст. Он је сада јуниор, мада планирамо да га „бацимо у ватру“ и у сениорској конкуренцији. Када је он у питању, сви у клубу са правом имамо највише амбиције“, оптимистичним тоном је завршио овај разговор, и најавио боље дане нашег бициклизма, секретар клуба, Петар Роквић.

Претходни текстТренинг мечеви у плану
Следећи текстЖеља остаје