Интересује нас само наставак такмичења

22

Дерби четвртфинала Лав Купа Србије у среду се игра на Бановом Брду где Чукарички дочекује фудбалере Црвене звезде (13.00).

– Чукарички је на мене оставио изузетно снажан утисак још у време када га је са клупе водио Бранимир Соса Бабић. Одушевила ме њихова тактичка утегнутост и прецизна физиономија. Доласком Драгослава Степановића на клупу добили су додатни квалитет уз задржавање одговорности у игри. Све то, наравно ни за један одсто не мења наше амбиције, пошто нас интересује само пролаз у полуфинале – почиње анализу противника тренер црвено-белих Александар Јанковић.

Шеф стручног штаба српског шампиона даље каже да су извучене поуке из суботње победе над ОФК Београдом:
– Добро смо проанализирали утакмицу са ОФК Београдом, схватили смо где је проблем и спремни настављамо даље. Растегнуте линије тима су само последица, о узроцима разговарамо искључиво у свлачионици. Компактност и близина линија су нас красили током припремних мечева, очекујем да се то буде случај већ на Бановом брду и да стојимо много боље на терену.

Јанковић је додао и да тежак распоред не мења циљеве Звезде:
– Очекивања су једноставна, утакмице се нижу свака три дана, а наше амбиције су идентичне из меча у меч. Неће бити одмарања играча, јер смо се шест недеља припремали за овакав режим рада. Бићемо спремни и за пенале, ипак, верујем да ћемо питање победника решити много раније.
 
Први ут од како је зимос стигао на „Маракану“, Павле Нинков ће играти против своје бивше кипе – Чукаричког:
– Сваки мањи тим против Звезде улази веома мотивисано. Очекујем тежак меч, а ми морамо да будемо максимално мотивисани. Наш задатак је да освојимо трофеј.
  
Тренер Чукаричког Драгослав Степановић добор зна како је то играти на „Маракани“ јер је као фудбалер оставио дубок траг у црвено-белом:
– Не треба трошити речи када је у питању квалитет Црвене звезде. Они имају играче, који могу сами да реше питање победника. Желим да овај млади тим ускоро почне да игра тотални фудбал. Моји играчи верују у себе и бићу пресрећан ако направе изненађење.

Претходни текстНајтежи период у животу
Следећи текстНије се десило чудо