Најтежи период у животу

52

Португалац Жоао Нуњо Да Силва Кардозо Лукаш, који је због срчаних проблема морао да оконча фудбалску каријеру, изјавио је да му је период кроз који пролази сада – најгори у животу.
– Преживљавам сигурно најтеже тренутке у животу. Желео бих да се захвалим свима у Црвеној звезди на великој подршци коју ми пружају. Тешко ми је, али то је живот  – изјавио је Лукаш на конференцији за штампу.

Португалски везиста ће каријеру морати да заврши са само 28 година, пошто је на лекарским прегледима у Београду, Лисабону и Падови утврђено да његово срце при већим физичким напорима испољава знаке аритмије.
Лукаш  ће ипак моћи нормално да настави да живи, иако још увек не зна чиме ће се бавити.
– Прво ћу отићи кући да се одморим, пошто су ми претходна два месеца психички била врло тешка. Нисам још размишљао чиме ћу се бавити, нити да ли ћу остати у фудбалу – објаснио је искусни фудбалер, који је последњу утакмицу у каријери одиграо 19. децембра у Браги, у оквиру Лиге УЕФА.

Лукаш је додао да никада неће заборавити период на „Маракани“:
– Поносан сам што сам имао прилику да носим дрес Звезде, великог клуба са богатом традицијом. Само ми је много жао што се све овако завршило.

Спортски директор црвено-белих Горан Буњевчевић истакао је да је Лукаш оставио врло добар утисак у Звезди и изразио велико жаљење због његовог завршетка каријере.
– Лукаш је био прави професионалац, пример како играч Звезде треба да се понаша. Најважније је, ипак, његово здравље – поручио је Буњевчевић.

Претходни текстНе предајемо се
Следећи текстИнтересује нас само наставак такмичења