Не предајемо се

51

Кошаркаши Црвене звезде у уторак у Истамбулу играју од 18.30 реванш утакмицу осмине финала УЛЕБ купа против турског Бешикташа. Пре седам дана резултат је био нерешен 80:80, па ће на финални турнир у Торину проћи екипа која забележи било какву победу у реваншу. Бешикташ је лидер турског шампионата, а у прошлој рунди претходног викенда је победио Банвит са 108:89, у дуелу у коме је турски репрезентативац Каја Пекер забележио дабл-дабл учинак са 26 поена и 13 скокова.

„Бешикташ је велики фаворит на свом терену. Ми смо добро одиграли у првој утакмици, али ће нам у реваншу много отежати посао неиграње Бориса Бакића и Игора Краснића због повреда, односно Вујадина Суботића, кога нисмо могли да региструјемо за УЛЕБ куп. Практично на спољним позицијама остајемо само са петорицом играча и биће потребне честе ротације и велико залагање у одбрани, јер само чврста одбрана води ка успеху. Мораћемо на Шумперта да обратимо већу пажњу, али да не заборавимо ни одличну центарску линију Бешикташа. Не предајемо се, покушаћемо да најборбенијом могућом игром стигнемо до изненађења“, истиче шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Велики хендикеп за Црвену звезду биће бројне повреде, пошто је у Истамбул отишло само 10 играча – Омар Кук, Стивен Марковић, Мирко Ковач, Млађен Шљиванчанин, Марко Цветковић, Тадија Драгићевић, Мирослав Раичевић, Никола Рондовић, Елмедин Кикановић и Марко Лекић.

„Очекује нас друго полувреме двобоја са Бешикташом. Нисмо без амбиција. У Истамбул путујемо да пружимо што бољу партију, па ако нам се укаже прилика и да победимо. Биће тешко, јер је Бешикташ и у првом мечу показао да има велики квалитет. У сваком случају ко победи у уторак, путује у Торино. За нас је хендикеп неиграње Бориса Бакића. Он је изузетно битан играч и сигурно да ћемо у Истамбулу играти и да победимо за њега“, рекао је Мирко Ковач, бек Црвене звезде.

Победник дуела у Истамбулу пласираће се на финални турнир у Торину, где ће у четвртфиналу играти против бољег из меча Гран Канарија – Галатасарај.

Претходни текстЗа незаборав
Следећи текстНајтежи период у животу