Враћамо се у шампионски ритам

23

У 20. колу Меридијан Суперлиге Црвена звезда сутра у 16.30 часова дочекује ОФК Београд, екипу коју је у псоледњих осам првенствениџ сусрета добила – последњи пут у првом делу првенства са 2:0, головима Бурзановића и Милијаша.

На данашњој конференцији за медије тренер Александар Саша Јанковић и стуб одбране нашег тима Ђорђе Туторић поручили су да су црвено-белима неопходна три бода и да их радује поновни сусрет са навијачима на „Маракани“.

„У своје и у име целе екипе желим да поручим да нас радује што ћемо после неколико месеци најзад на нашем стадиону играти пред „делијама“. То нам много значи и позвао бих навијаче да дођу у што већем броју и подрже нас у јуришу на нова три бода, веома важна у наставку трке за титулу. Атмосфера у екипи је одлична, на њу нимало није оставио трага резултат из Зрењанина (2:2), напротив. Пажљиво смо анализирали сусрет са Банатом, увидели где смо грешили и сутра намеравамо да се вратимо у наш, шампионски ритам“, рекао је Туторић, а у истом стилу надовезао се и млади тренер нашег стручног штаба.

„Поуке се увек више извлаче из утакмица које се резултатски неповољно заврше, а мање из оних које добијемо. До грешака у утакмици са Банатом дошло је због повремених падова у концетрацији и превелике нервозе и томе смо платили цех приликом два прекида домаћег тима. Идемо даље, то је ѕа нас добар сигнал и чинимо све да те ствари исправимо и да убудуће до њих више не дође“.

Што се тиче састава нашег тима, тренер Јанковић ће о томе одлуку донети сутра. У овом тренутку познато је да због жутих картона право да бирају утакмицу имају Гај, Нинков и Рашковић.

„Из утакмице у утакмицу биће благих корекција, али ко год играо то неће мењати наш систем. Управо због те преоптерећености картонима инсистирали смо на већем броју пријатељских утакмица током припремног периода, јер нам је био циљ да сви играчи подједнако имају добру минутажу у ногама, да би у сваком трену могли да одговоре нашим захтевима. А они су у Звезди – увек врхунски“.

Јанковић се осврнуо и на екипу ОФК Београда, о којој је говорио бираним речима.
„ОФК-у као велики клуб богате традиције поштујемо, а „романтичарима“ желимо да што пре изађу из тренутне кризе пошто јак и стабилан ОФК Београд много значи српском фудбалу. Такође, знамо да су у једном вакууму, између два тренера и да ће играчи новом стручњаку Љупку Петровићу желети да се докажу. Опет, знамо и да нико не може да има већу мотивацију од утакмице са Звездом. Свесни смо свега тога, али опет поручујемо – сутра идемо на победу и нова три бода“.

После утакмице са ОФК Београдом наредно Звездино искушење долази у среду 19. марта, кад је на Бановом брду заказан дуел у „Лав купу“ са Чуакричким Станком, а после суперлигашког сусрета у Крушевцу креће клупска пауза због обавеза према репрезентацији.

Претходни текстШампионски бал
Следећи текстПротив Хелиоса у Шумицама