Нерешено

44

Први меч осмине финала УЛЕБ купа између Црвене звезде и Бешикташа завршен је потпуно не кошаркашким резултатом – 80:80. С обзиром да се реванш за седам дана игра у Истанбулу може се рећи да црвено-бели практично немогућу мисију да на страни победе фаворизованог противника и пласирају се на завршни турниру у Торину.


 
Добро су изабраници Стевана Караџића одиграли у већем делу утакмице, али нису имали среће, снаге као и у појединим тренуцима објективно суђење како би ипак извојевали тријумф против искусних Турака. Фалио је Звезди и Омар Кук који није постигао поене из игре, а за три поена је шутирао 9-0.

Прва четвртина је била слика и прилика остатка меча. Екипе су се смењивале у вођство, а Тадија Драгићевић је „тројком“ у последњим тренуцима те деонице донео вођство Звезди од 20:17.
Почетком друге четвртине наши кошаркаши су још додали гас и у 14. минуту стигли до првог већег вођства – 25:19, но буди се Бешикташ и на крају на одмор одлази са два поена предности (36:34).
Сличан ток је виђен почетком другог полувремена, Цветковић са пет везаних поена покреће црвено-беле који стижу до нових шест поена вишка (48:42). Ипак, Турци нису пали у тим тренуцима, играли су дуге нападе и поенима из рекета држали су прикључак.

Коначно је у последњој четвртини прорадио шут Звезде и „тројкама“ Драгићевића, Ковача и Марковића у 34. минуту стижемо до највиших плус седам (75:68). Уследио је тајм-аут гостију и потом необјашњивих неколико судијских одлука (недосуђени фаулови за Звезду, техничка Бакићу) које су кумовале преокрету и поновном вођству Бешикташа – 79:78. У самом финишу Аподака је погодио једно, а Кикановић оба слободна бацања за коначних 80:80. Нада умире последња, али је тешко веровати да Караџићеви пулени могу да направе велико изненађење и славе у Истанбулу.
 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БЕШИКТАШ 80:80
(20:17, 14:19, 25:22, 21:22)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Марковић 9, Кикановић 18, Кук 6, Ковач 6, Раичевић 5, Драгићевић 22, Лекић 2, Рондовић, Цветковић 4, Шљиванчанин 4, Бакић 4.

БЕШИКТАШ:
Вејселоглу, Шумперт 32, Озер, Далмау 5, Ницевић 6, Ајдин, Пекер 10, Дробњак 12, Аподака 8, Гулер 4, Јагмур 3, Озкан.

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 2.500. Судије: Мартин, Ијерезуело (Шпанија), Позана (Италија).

Претходни текстБодови за друго место
Следећи текстЖелимо да будемо лидерке