Максимално растерећени

18

Кошаркаши Црвене звезде данас настављају такмичење у УЛЕБ купу. У првом мечу осмине финала (18.00 ТВ РТС 2), последњој елиминационој рунди пред завршни турнир у Торину, црвено-бели дочекују лидера турског првенства, Бешикташ. Пласманом у осмину финала већ пулени Стевана Караџића су већ испунили зацртани циљ у Европи. Међутим, наши кошаркаши не желе да се унапред предају против фаворизованог ривала

– Био бих задовољан да победимо у првом сусрету, па ћемо да видимо како ће бити у другом. Бешикташ је апсолутни фаворит и по квалитету играча и по свему осталом. Поготово су јаки на свом терену у Истанбулу, тако да нас чека изузетно тежак задатак. Најјачи су под кошем ако их ту зауставимо, имаћемо шансе да забележимо барем једну победу – каже пред двомеч Караџић.

Бешикташ, који предводи некадашњи ас Партизана Предраг Дробњак, једина је непоражена екипа у такмичењау по групама УЛЕБ купа. Једини европски пораз претрпели су у прошлој рунди, на гостовању израелском Хапоелу. Изгубили су са 88:73 у Јерусалиму, да би у реваншу победом од 73:53 прошли даље.
 
– То је искусна екипа попуњена на свим позицијама са врхунским играчима. Управа Бешикташа уложила је велика средства у тим, како би покушали ове сезоне да помрсе рачуне Фенербахче Улкеру и Ефес Пилсену и за сада им иде јако добро. Ми се нећемо предавати. Борићемо се максимално како би уз помоћ наше публике овај успех учинили још већим – поручује Караџић.
 
Бешикташ је тренутно лидер на табели турског шампионата. После 23. кола, екипа из Истамбула остварила је 18 победа, а за викенд славили су у градском дербију против Галатасарај са 83:66 . У националном првенству последњи пут изгубили су пре два месеца на гостовању против Пинара.
– Мислим да смо у доброј форми. Изгубили смо од ФМП и Загреба, али то су биле утакмице између важних мечева са Бенетоном, на којима смо се испразнили и то је био тренутни умор. Сада смо се мало консолидовали и сигуран сам да ћемо да пружимо добру партију као против Слована – сматра тренер Звезде.

Свој коментар да је и капитен наших кошаркаша Тадија Драгићевић:
– Очекује нас велика борба. Добили смо најтежег могућег противника који на свим пољима пружа изузетне партије. Ми се добро спремамо, пуни смо самопоуздања и у дуел улазимо максимално растерећени. Битно је да од самог старта будемо чврсти у одбрани, да убрзамо игру и обратимо посебну пажњу на њихове центре. Важна нам је подршка са трибина, како би последњу европску утакмицу ове сезоне у Пиониру завршили победом и зато позивам све Звездаше да нам помогну.

Мотивација неће бити проблем, додаје бек Млађен Шљиванчанин:
– У дуел са Бешикташом улазимо максимално спремни и мотивисани. Играћемо против сјајне и искусне екипе два меча за одлазак на финални турнир у Торину. Циљ у УЛЕБ купу смо већ остварили, али ту се наши апетити не завршавају. Мислим да уз велику подршку Звездаша са трибина имамо реалне шансе да остваримо позитиван скор у првом дуелу.

Меч са турским представником биће последњи европски за Звезду у Београду у овој сезони, а управа српског вицешампиона позвала је навијаче да подрже клуб у до сада најбитнијој утакмици сезоне, као и да фер и спортски навијају за свој тим.

Претходни текстНове тениске листе
Следећи текстНашим грешкама без два бода