Калкулације не треба да нас оптерећују

37

Кошаркаши Црвене звезде вечерас играју један од пресудних мечева за коначни пласмана у НЛБ лиги. У 24. колу црвено-бели (20.00) гостују Словану у Љубљани. Императив победе је нешто од чега не беже нити једног тренутка на Малом Калемегдану.

– Иако ситуација није сјајна, нема разлога за неку нервозу, јер држимо судбину у својим рукама – каже крилни центар Мирослав Раичевић – Вечерашњи меч нам је најважнији, битнији од дуела са Бешикташом у УЛЕБ купу, који је један од кључних у сезони. Морамо вечерас да узмемо бодове! Са три кола до краја лигашког дела бројни су сценарији где би Звезда могла да заврши, али о свим варијантама рано је „бистрити главу“, уверава Раичевић:

– Постоје бројне калкулације, али је стварно рано за те приче, нити оне треба да нас оптерећују. Уосталом, већ после овог кола може све промени. Наше је да покушамо да добијемо сва три преостала меча, само таквим приступом можемо до циља – пласмана у УЛЕБ куп. На руку нам иде распоред, мислим да је нешто лакши у односу на директне конкуренте.

Слован је у успону форме, играју много боље него што то одсликава пласман на табели Јадранске лиге.
– Знате да су недавно победили Задар, поштено намучили Хемофарм… Имају доста добрих појединаца попут Петрова, Шамадана, два Американца Џонсона и Клемонса… Неће бити лако, нарочито јер Слован покушава да побегне са дна табеле Ипак, сигуран сам да је квалитет на нашој страни, ако то пренесемо на паркет биће све у реду – поручује Раичевић.

Претходни текстМорам да пружам максимум
Следећи текстЈевремовић најбоља у фебруару