Недовољно снаге

35

Само кошаркаши Црвене звезде знају колико их је уназадио пораз од ФМП у 23. колу НЛБ лиге. Три рунде пре краја регуларног дела, црвено-бели су у позицији да морају да иду на све три победе како би изборили пласман у плеј-оф, али и борили се за излазак у Европу догодине.

– Сами смо себи закомпликовали живот. Прокоцкали смо прилику да се издвојимо од конкуренције, сада се праве „кругови“ и биће јако тешко до краја сезоне. Европа је оставила трага на нашем тиму. Тадија Драгићевић је први пут додирнуо лопту од меча са Бенетоном, јер је био болестан, Мирко Ковач је играо под блокадом. ФМП је имао више играча у ротацији од нас, али то није оправдање за игру без чврстине. Осам офанзивних скокова наш ривал је претворио у лагане поене, а чак седам пута примили смо кош уз додатно слободно бацање. Шта је ту је, идемо даље, у петак гостујемо Словану и тај меч морамо да добијемо како би задржали шансе за висок пласман. Потом нам долази Хелиос и на крају идемо у Задар и тај ће меч можда и пресудити о нашој позицији у НЛБ – коментар је тренера Стевана Караџића.

После првог овосезонског пораза од ФМП-а и као и обично веома узбудљивог меча, капитен Црвене звезде Тадија Драгићевић рекао је да је главни узрок пораза недостатак снаге њега и његових саиграча.

– Играли смо целу утакмицу егал, кош за кош. Ушли смо јако добро у меч, међутим, на крају нисмо имали снаге да одговоримо на тучу. Опет су одлучиле две лопте. Гости су имали више времена да се спреме, јер не играју утакмице у УЛЕБ купу. Једино што нам после овог пораза преостаје, је да добијемо све преостале утакмице. Можда више не зависи све од нас, али настављамо борбу за четврто место. ФМП има тежак распоред, али поред тога ми ћемо мислити само на наше мечеве. Сада се окрећемо наредном мечу са Слованом, који играмо у петак, рекао је Драгићевић.

Мирко Ковач истакао је да је Звезда поражена због слабије игре у завршници меча.

– Добро смо ушли у утакмицу, са великом жељом и мотивацијом. Међутим, нисмо успели да исконтролишемо њихов скок у првом полувремену. У других 20 минута смо нешто боље парирали под кошевима, али веома лоша игра у одбрани у финишу утакмице, коштала нас је пораза, изјавио је бек „црвено-белих“.

Претходни текстПружили смо максимум
Следећи текстИграти и надати се