Саопштење кошаркашког клуба

24

Кошаркашки клуб Црвена звезда издала је саопштеје у којем се захвалила на сарадњи и подршци свима који су омогућили да две изузетно рискантне утакмице у размаку од три дана буду организоване на најбољи начин.

– У веома тешком тренутку у нашој земљи, када се бројне културно-забавне манифестације отказују због актуелне ситуације, Црвена звезда је организовала “вечити дерби“ против Партизана, као и међународну утакмицу против италијанског Бенетона, оба догађаја високог ризика – каже се у допису са Малог Калемегдана.

Црвено-бели су у недељу против Партизана и у уторак против Бенетона морали да се из безбедносних разлога одрекну значајних финансијских прихода, пошто су на трибине пустили само власнике сезонских улазница:
– Били смо приморани да улаз у халу „Пионир“ омогућимо искључиво власницима сезонских карата, којима је куповином на почетку сезоне гарантовано права доласка на све мечеве у организацији Црвене звезде. Такав модел показао се као исправан, јер су мечеви против Партизана и Бенетона прошли без иједног инцидента, а Звезда, као организатор, испунила је законску обавезу гарантовања безбедности за све учеснике оба догађаја.

Наш кошаркашки клуб је изразио захвалност и „свим државним институцијама, министарству унутрашњих послова, управи полиције, представницима медија, Партизана и Бенетона, челницима НЛБ лиге и УЛЕБ купа“.
– Највише се захваљујемо симпатизерима Црвене звезде, који су у хали Пионир пружили велику подршку екипи, али и свим оним Звездиним навијачима на разумевању, који су оба дуела испратили поред малих екрана!

Претходни текстНови чланови УО
Следећи текстДерби без публике