Нови чланови УО

48

Председник Фудбалског клуба Црвена звезда Топлица Спасојевић формирао је нови Управни одбор, у коме ће и даље бити 15 чланова, али је једно место за сада остало упражњено. Нови чланови УО су Марко Мишковић и Драги Мићовић. Место у новом сазиву нашао је легенда Звезде Владица Поповић, певач Момчилo Бајагић Бајагa, генерални директор Јата Саша Влаисављевић, генерални директор „Салфорда“ Слободан Петровић и начелник Војно-медицинске академије Миодраг Јевтић. Чланства у УО на седници Скупштине разрешени су Дарко Нешић, Владимир Југовић и Бранислав Бабарогић, који су своје одлуке образложили презаузетошћу.  У Управном одбору остали су Милан Томић, Бобан Радојчић, Саша Козић, Велибор Совровић, Миодраг Ђорђевић и Ден Тана.


 
У обраћају након објављивања промена у врху клуба, Спасојевић је рекао да због специфичних друштвених околности није могао да спроведе у дело своја обећања на Изборној скупштини. И поред тога црвено-бели су у минулом периоду доста урадили на стабилизацији клуба ,органзационо и финансијски, указао је председник нашег ФК.
– Због ових околности нисам могао да саставим ни Управни одбор по свом избору. Ово је на неки начин више изнуђени састав управљачког тела нашег клуба, али мислим да и са оваквим саставом можемо доста да урадимо – изјавио је Спасојевић.

Спасојевић је члановима Скупштине рекао да су се вредности у нашем друштву урушили и да Звезда због тога нема никакву помоћ друштвене заједнице:
– Без модела финансирања спорт не може да напредује у целини, а фудбал посебно.

Председник је подсетио да се Звезда у протеклом периоду повукла из органа заједница Суперлиге и Фудбалског завеза Србије, што се показало негативним. Без црвено-белих се у нашем фудбалу, па и у спорту, не могу решавати крупни интереси, поручио је Спасојевић
– Наш први задатак је да се вратимо у управљачки врх, јер искуство и домет Црвене звезде могу само да буду на корист целокупног српског спорта.

Према његовим речима, први циљ нашег клуба је да оживи омладинску школу, из које треба да у првом тиму буде највише играча. Перспектива нису инострани фудбалери:
– Црвена звезда је само за играче у тромесечном периоду морала да исплати од 1,5 до 1,8 милиона евра. За активност нашег клуба на годишњем нивоу неопходно је 15 милиона евра, које путем спонзорских уговора мора да обезбедимо до краја године.

Претходни текстНа врху
Следећи текстСаопштење кошаркашког клуба