Умор и задовољство

22

Видно уморни, али задовољни били су кошаркапи Црвене звезде након победе над Бенетоном у првом мечу шеснаестине финала УЛЕБ купа против Бенетона (81:71). Свесни су црвено-бели да су доста грешили, међутим то не мења чињеницу да је остварена сасвим солидна предност уочи гостовања реномираном ривалу за седам дана.

– Дође дан као овај, када никога не служи шут. Успели смо ипак да убрзамо игру и да добро одрадимо посао из одбране. У финишу смо пали, али смо успели да се вратимо на десет разлике. Сигурно је да ће у реваншу бити тешко, али мислим да боље играмо у гостима и зато сам оптимиста – рекао је један од најбољих у нашим редовима, Американац Омар Кук.

Мирослав Раичевић је сличног мишљења:
– Утакмица је имала велики значај због европске афирмације клуба и нас, играча. Остварили смо заслужену победу, мада смо могли да славимо и већом разликом. Разумљиво је што нам је почетком четврте четвртине пала концентрација. Треба да се одморимо за реванш и тамо пружимо све од себе, пошто мислим да још не пружамо ни 60 одсто својих могућности.

Најзадовољнији је био тренер Стеван Караџић:
– Ово је веома важна победа, изражена солидном разликом. Имали смо осакаћену спољну линију, али су Борис Бакић, Млађен Шљиванчанин и Омар Кук дали велики допринос победи.  У финишу меча пала нам је концентрација, али смо последњим атомима снаге дошли до плус 10. Ово је велики подвиг.

Млађен Шљиванчанин поново није имао среће са шутом, но дао је пуни доприност сјајним залагањем на обе стране терена:
– Кад вас неће онда неће. Три лопте су ми изашле из коша, али зато нам је одбрана била на нивоу. Мислим да имамо шансе да прођемо даље, посебно ако нас крену тројке у Тревизу.

Претходни текстНаредне обавезе
Следећи текстНишта на пречац