Стар сам за репрезентацију

28

Паузу због повреде леђа, Милан Гуровић је искористио да се врати у Београд, а незаобилазна станица у краткорајном боравку у српској престоници био је „вечити дерби“. Популарни Чича није крио тугу због атмосфере у којој су се састали Црвена звезда и Партизан (празне трибине), а нису изостали ни коментари у његовом стилу.

Још је легедарни кошаркаш киван на судијску крађу у финалу прошлогодишњег  плеј-оф поручио да је време да се полиција позабави и сумњивим радњама у кошарци:
– Мафије има и у кошарци, ја сам то говорио још прошле сезоне. Требало би неко и ту да уђе, да мало прочешља шта се ради. Почело је са фудбалом па да видимо шта ће бити даље – без длаке на језику је изјавио Гуровић.

Ипак, у жижи су биле кошаркашке теме, односно питање наставка каријере:
– Добро ми је у Прокому. Остајем до краја сезоне, за касније ћемо видети. Можда наставим да играм, можда не.  Одлучићу накнадно, у сваком случају имам 33 године и ближи сам крају него почетку каријере.

Новинаре је занимало да ли се Гуровић чуо са новим селектором Душаном Ивковићем:
– Репрезентација је за мене завршена прича, сувише сам стар. Знам да сам то већ неколико пута рекао, али сада је стварно тако. Зна то и селектор Душан Ивковић, тако да се нисмо чули откако је постављен уместо Моке Славнића.

Чича је за крај поручио да нема намеру да по завршетку каријере приреди себи свечани опроштај.

– Шта има да правим опроштај, кад ме 50 одсто људи у Србији мрзи. Опростићу се само од мојих Делија!

Претходни текстГол Пејовића за тријумф
Следећи текстБиће прилике за реванш