Надамо се успеху

31

После дужег времена кошаркашки „вечити дерби“ је у јавности изазвао доста пажње. Нажалост, најмање су у питању спортски разлози, већ необичан термин (12.00 ТВ Фокс), као и чињеница да се меч 21. кола НЛБ лиге игра у изузетно деликатним политичким условима, односно на дан када је заказано проглашење независност Косова.

Тренер Црвене звезде Стеван Караџић не бежи од тих околности, али подвлачи да ће победника одлучити само боља игра на паркету:
– Победом бисмо се учврстили у врху НЛБ лиге и практично обезбедили пласман у УЛЕБ куп што нам је приоритетни задатак у НЛБ лиги. За разлику од Партизана имали смо више времена за припрему. Резултати и пласман на табели Партизану дају улогу великог фаворита. Тим Душка Вујошевића игра изванредно. Ми са друге стране дижемо форму што смо показали добрим партијама у последње време. Можемо да се супроставимо свима, па и Партизану.

Када је у питању кључ победе црвено-белих Караџић каже да је најбитније одгирати добру одбрану и контролисати скок на својој половини. Умор кошаркаша партизана који су четвртак играли утакмицу у Евролиги против Монтепаскија у Сијени, такође може да буде један од фактора:
– Црно-бели су и у завршници Купа показали да су најбољи тим у Србији. Медјутим, имали су само један дан за припрему због путовања у Сијену. Уколико одиграмо одбрану као у већем делу меча са Хемофармом, уз знатно бољи напад, моћи ћемо да се равноправно носимо са Партизаном. Имају најбољи скок у Европи, како у одбрани, тако и нападу, што довољно говори шта ми морамо да зауставимо да би смо славили. Што се тиче наше игре у нападу, ту нисмо имали проблема читаве сезоне, једино што морамо је да се прилагодимо на агресивну одбрану црно-белих.
 
Партизан је путовао, али ни Звезда није била без проблема протекле недеље. Многобројне повреде и болести у великој мери су спречили стручни штаб да испуни план. Караџић је на првом тренингу по повратку са финалног турнира Купа Радивоја Кораћа имао само седморицу играча на располагању:
– Борис Бакић је имао проблема са примицачем, док су Ненад Мишановић, Игор Краснић и Марко Лекић паузирали због грипа. Мирку Ковачу је нос сломљен на три места и готово сигурно неће бити у тиму против Партизана. Ситуација није баш сјајна, практично само смо неколико тренинга одрадили према плану. Али, шта да се ради, даћемо све од себе и надамо се успеху.

Као што је раније саопштено, за „вечити дерби“ неће бити карата у слободној продаји. Организатор утакмице Црвена звезда саопштио је да је у циљу испуњења законских обавеза смањивања капацитета и гарантовања безбездности, а имајући у виду деликатност актуелне ситуације у земљи, у дворану бити омогућен улазак само гледаоцима са претплатним картама.

Претходни текстГенерална проба
Следећи текстЦрвено – беле срушиле лидера