Вучинић на целу Стручног савета

45

На седници одржаној последњег дана финалног турнира Купа „Радивоја Кораћа“ Управни одбор КСС је изабрао Драгишу Вучинића на чело Стручног савета. Некадашњи кошаркаш Црвене звезде и дугогодишњи функционер се враћа на положај који је својевремено заузимао, али како је рекао Драган Капичић, председник КСС, овога пута челни човек Стручног савета имаће највеће могућности од како то тело постоји у нашој кошарци.

– Драгиша Вучинић је цео живот у кошарци на највишим местима и има огромно искуство. Од сада председник Стручног савета биће члан и Извршног одбора, Управног одбора и члан Управног одбора КСС с правом гласа. Пронашли смо праву личност и сви ћемо радити на томе да струка добије праву позицију у оквиру организације. То је моја жеља још од раније, – истакао је на почетку медијске конференције у Нишу Капичић.
 
Драгиша Вучинић, рођен у Мостару 1948, заузима пето место на листи најбољих стрелаца Црвене звезде свих времена, са 4.612 поена, иза садашњег председника КСС Драгана Капичића (6.147), Владимира Цветковића (5.967), Слободана Николића (5.393) и Небојше Илића (4.732).

Вучинић је био члан једне од најуспешнијих Звездиних генерација, заједно с Капичићем, Славнићем, Симоновићем, Лазаревићем, Живковићем, Сарјановићем, Ракочевићем… У то време освојио је шест клупских трофеја: два првенства, три домаћа купа и један Куп победника купова (1974).
Играо је за Црвену звезду 13 сезона и по томе дели друго место с Владимиром Цветковићем (први је Слободан Николић са 14).

Био је председник Црвене звезде, председник КС Србије, председник Стручног савета у два наврата, председник Такмичарске комисије КСС.

На трећем је месту по броју одиграних мечева у Звезди (349), иза Слободана Николића (421) и Предрага Богосављева (417).

Са репрезентацијом Југославије освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у Есену 1971.

Претходни текстЗвездаши тресу мреже
Следећи текстПобеде и успеси