У полуфиналу против Хемофарма

48

Црвена звезда – Хемофарм први је полуфинални пар Купа Радивоја Кораћа. Црвено-бели су у четвртфиналу савладавши чачански Борац 79:54 (27:16, 19:17, 17:18, 16:3), док је Хемофарм победио Здравља из Лесковца (88:80).

– Најтеже је играти унапред добијене утакмице, али ушли смо ангажовано, наметнули ритам игре и контролисали резултат – рекао је капитен Црвене звезде Тадија Драгићевић, који је са 19 поена био најефикаснији кошаркаш у обе екипе.

Ипак, у уводним минутима Ненад Мишановић је био нерешива енигма за Чачане. Када се разиграо Омар Кук црвено-бели су полако почели да праве разлику. Прву деоницу окончали су са плус 11 (27:16), на полувреме су отишли са вишком од 13 поена (46:33), да би средином трећег периода тројка Младјена Шљиванчанина (57:40) отклонила све дилеме око победника.

Свој допринос је дао и Драгићевић, па је уз одличну одбрану која је Борцу дозволила само три поена у последњој четвртини резултат је на крају био великих 79:54. Уз Тадију, највише поена у Звезди дали су Кук (16) и Мишановић – 13.

Због повреде меч са Борцем пропустио је Стивен Марковић, а према речима тренера Стевана Караџића неизвесно је и да ли ће он играти у полуфиналу.

Претходни текстГруба игра за поделу бодова
Следећи текстМарта Дрпа најбоља у јануару