Марта Дрпа најбоља у јануару

93

У Звездином прес центру одржан је осамнаести по реду избор Звездиног спортисте месеца.

Пре почетка званичног дела одата је пошта минутом ћутања недавно преминулој легенди фудбалског клуба Црвена звезда, Зорану Антонијевићу Жоти.

Јануар је, по обичају, месец дворанских спортова. И док су се једни, рецимо наши фудбалери, тек окупљали после одмора и започињали припреме за пролећну сезону, њихове колеге из других, бројних црвено-белих породица увелико су се такмичили и сакупљали бодове. Кошаркаши су се пласирали у другу фазу УЛЕБ купа и наставили походе по НЛБ аренама, кошаркашице задржале прикључак у врху регионалне лиге, рукометашице започеле други суперлигашки круг…

Ипак, први месец у овој години био је сасвим у знаку одбојке, а по свему судећи биће и наредни. Раме уз раме борбу на три фронта водили су наша мушка и женска екипа, да би у „фото финишу“ јануара епитет европског хита ипак припао – екипи Ратка Павлићевића. Наше девојке су са две победе над шпанском екипом Албасете постигле велики успех пласиравши се на „фајнал фор“ Купа ЦЕВ. Да је то било веома запажено и у европској „кући одбојке“ види се и по томе што је баш Црвеној звезди поверена организација завршног турнира у марту.

А, као што проблеме имају све Звездине ривалке, пошто не знају одакле им на мрежи прети већа опасност, тако смо и ми били на „слатким мукама“ приликом овог избора Спортисте месеца. Да ово ласкаво призање доделимо било којој првотимки најмлађе екипе из европског врха – не бисмо погрешили. На крају, ипак, најбоља може да буде само једна. Овога пута то је наш сјајни коректор, готово непогрешиви поентер, Марта Дрпа, која је са безброј поена дала велики допринос овогодишњим успесима црвено-белих.   
 

Звездиној спортисткињи месеца поклон пакет производа фирме Агримес, уручила је Ивана Павловић, новчану награду у износу од 40.000 динара од компаније Да Капо, предао је Иван Тодоров, генерални секретар СД Црвена звезда, док је редизајнирану Специјалну плакету Марти Дрпи предала Ана Аврамоввић, генерални секретар нашег клуба и учесница финала Лиге шампиона 1976. године.

Овом приликом уручене су и награде добитницима у квизу «Звезда ми је све» који су тачно одговорили на питања из претпрошлог броја Звездине ревије. Дрес ФК Црвена звезда Радовану Кузмановићу из Новог Београда, предао је Стеван Стојановић, дрес Кошаркашког клуба Црвена звезда оцу малог Новака Мишића из Младеновца уручио је Игор Милошевић, док је дрес РК Црвена звезда Филипу Јовановићу из Београда предао Милан Павлов.

Претходни текстУ полуфиналу против Хемофарма
Следећи текстПоследњи поздрав Жоти