Кошаркашице размишљају о победи

40

Сутра је на реду 13. коло АБА женске регионалне лиге. Црвена звезда у „Шумицама“, с почетком у 20.30 часова, дочекује Војводину и то ће, заправо бити први од два дуела ова два клуба, пошто ће на истом месту Звездашице и новосадске црвено-беле мегдан поделити и у уторак, али у националном првенству. Подсећамо, у првом кругу оба такмичења, Звезда је два пута славила у гостима.

Атмосфера у нашој екипи је добра, па се размишља само о победи. Бодови из сутрашњег дуела, који има епитет дербија кола, а затим и победа наредне суботе у Цељу над Меркуром, задржала би екипу тренера Буквића у походу на „фајнал-фор“. Подсећамо, Црвена звезда је тренутно пета на табели са 18 бодова, са бодом заостатка за четвртим Рагузом, четири мање од друге и треће Будућности и Госпића и пет од лидера и најјаче екипе у АБА лиги Џолија.

Овог пута бавићемо се мало и статистиком, како екипном, тако и појединачном. У конкуренцији 12 екипа АБА лиге наше кошаркашице се по свим категоријама углавном крећу између четвртог и шестог места. Рецимо, четврте су по броју дефанзивних скокова (у просеку 22,1 по мечу), пете у скоковима у нападу (9,2), шесте у броју поена (укупно 857 – 71,41 по мечу), асистенцијама (11,7), укупном броју скокова (31,3), индексним поенима (57,8)… и нема сумње да у стручном штабу наше екипе гледају како да то поправе.

Много је бољи појединачни учинак, али само неколико играчица. Капитенка Јелена Велиновић је тако ове сезоне, без сумње, међу најбољим играчицама регионалне лиге. Убедљиво је прва на листи по броју скокова у одбрани (8 по мечу), друга по броју укупних скокова (10,6), девета на листи офанзивних скокова (2,6) и тренутно осми стрелац лиге са просеком од 16,3 поена по утакмици. По учинку индексних поена (20,6) Јелена је тренутно – четврта играчица лиге.

Од осталих Звездашица Биљана Пешовић је, очекивано, на високом четвртом месту кошгетерки са 17,5 поена по утакмици. Ива Роглић је десета по броју укупних скокова (6,6), и једанаеста у две категорије: скоковима у нападу (2,4) и скоковима у одбрани (4,2). Нажалост, Роглићева је прва у неславној категорији „личне грешке“, пошто у просеку направи 4,2 фаула по утакмици и на то ће морати да обрати пажњу.

Још једна наша играчица има добру статистику, и то у категорији „слободна бацања“. Јована Поповић дели прво место са четири поготка из исто толико покушаја и процентом од – 100 одсто!

Претходни текстТоађер одлучио
Следећи текстДали смо максимум, али смо и грешили