Рибаћ спреман за одбрану титуле

179

Један од најбољих српских боксера и члан Црвене звезде Дејан Рибаћ у суботу око 22.30 часова  „Хали спортова“ браниће титулу медитеранског првака против Француза Тјерија Карла у веома цењеној ВБЦ верзији. Нашем борцу ће ово бити 17. пут да се нађе у профи-рингу, где има максималан учинак од 16 победа, уз чак пет нокаута. Меч је планиран у 12 рунди, али судећи по квалитетним припремама Рибаћа, вероватно ће се завршити раније.

Дејан се припремао неколико месеци за овај дуел под са селектором репрезентације Србије Зораном Ћирковићем и нашим, некада познатим боксером, а сада тренером, Миливојем Башићем.
– За меч против врло чврстог Француза спремао сам се веома дуго, јер желим београдској публици да се прикажем у најбољем светлу. Имам велики мотив да сачувам ову титулу, па да се борим у будућности и за европску и светску – рекао је Рибаћ.

Појас у ВБЦ верзији првака Медитерана има велики значај за српског професионалца. Одбрана титуле могла би да му буду одскочна даска за могуће дуеле са најбољим борцима Европе и света.
Увертира за главни меч биће три занимљиве борбе. У ринг ће и Дејанов рођени брат и, такође, профи боксер Иван Рибаћ, а противник му је Хрват Ренато Прлаиновић. У другом мечу снаге ће одмерити Никола Сјеклоћа и Француз Тони Аварлан, док у трећем мечу боксује јуниорски шампион света Никола Јовановић.

Специјални гост ревије биће легендарни Мате Парлов.
– Београд ми је одувек био драг град. Људи су пријатни и гостољубиви И увек се осећам као код куће. Не знам много о актуелној ситуацији у српском боксу, али позвали су ме пријатељи и радо сам дошао да подржим Дејана Рибаћа у важном мечу – истакао је Мате Парлов.

Претходни текстЗвезда отишла у Израел
Следећи текстНије било лако