Звезда отишла у Израел

91

У другој утакмици „Купа канала 1″ Динамо из Кијева је у Тел Авиву убедљиво савладао московски Спартак – 3:0. У судару украјинске и руске екипе стрелци су били Ребров, Кореа и Гусев, па нема сумње да фудбалере Црвене звезде сутра увече чека озбиљан и надахнут противник.

Наши фудбалери су данас полетели у Израел и, судећи по њиховим изјавама и расположењу овај турнир схватају на у овом тренутку једини исправан начин – као другу фазу припрема за пролећну сезону и обавезе у првенству и Купу Србије.

„Сигуран сам да је „Куп канала 1″ ове зиме један од најквалитетнијих, ако не и најквалитетнији турнир на коме играју клубови из Европе, не само због великог наградног фонда него и због имена учесника“, причао нам је на аеродрому „Никола Тесла“ наш стандардни првотимац Душан Анђелковић.
„Међутим, ми смо у јеку припрема за оно што нас чека од марта и од резултата у Израелу много је важније у каквој ћемо форми дочекати старт сезоне“.

Анђелковић, ипак, истиче да сви Звездини фудбалери знају да би добра игра и повољни резултати у Израелу обрадовали навијаче црвено-белих.

„Звезда је велики клуб и увек има обавезу да иде на победу, па ћемо се и сада потрудити да будемо на висини задатка“.

Први противник је кијевски Динамо…

„Прошле зиме на припремама смо играли против Зенита и Шахтјора и оба пута смо победили. Покушаћемо да тако нешто поновимо и сада иако је, понављам, важније да радимо по зацртаном плану припрема. Најлепше би било да испунимо и једно и друго – да се уиграмо и вратимо с пехаром“, каже Анђелковић.

Наши фудбалери ће бити јачи за председника Топлицу Спасојевића, који је данас такође кренуо на пут. Први човек нашег Фудбалског клуба овако види предстојеће дане у Израелу.

„Волео бих да Црвена звезда на овом турниру игра пре свега лепршаво, онако како смо и тражили од тренера Јанковића кад смо му поверили рад са првим тимом. А, ако уз такву игру дође и добар резултат бићемо веома задовољни, пошто награде на „Купу канала 1″ нису занемарљиве. Наравно, основни задатак је да се екипа што боље припреми за првенство и Куп“.

На „Маракану“ је током прелазног рока за сада стигло једно појачање. Задовољни или не?

„Прелазни рок још траје, па ће оцене морати да сачекају затварање фудбалске „пијаце“. За сада можемо да будемо задовољни, пошто је клуб од продаје Тришовића и Бајалице зарадио више него што је потрошио на довођење Тричковског. Али, сачекајмо крај прелазног рока“, нагласио је председник Спасојевић.

Претходни текстОпрезни фаворити
Следећи текстРибаћ спреман за одбрану титуле