Поразом у други круг

24

Кошаркаши Црвене звезде заузели су треће место на крају такмичења у Ф групи УЛЕБ купа. Изабраници Стевана Караџића још једном су разочарали малобројне гледаоце у дворани „Пионир“, јер су поражени од белгијског Остендеа са 86:100.

На та начин црвено-бели су отежали себи пут кроз елиминациони део европског такмичења, јер ће на жребу у понедељак ишчекивати много јаче потенцијалне противнике.
 
Белгијанцима је овај меч био кључан за пласман у даљи ток такмичења, па су од самог почетка меча повели и без грешке водили такмицу до рутинске победе на крају. Ледила се Црвена звезда и на више од 20 поена предности за просечну гостујућу екипу. Практично ниједног тренутка се победа Остендеа није довела у питање. Тренер Стеван Караџићје честим изменама покушавао да пробуди екипу, али му то никако није успевало.

 Најефикаснији у редовима нашег тима био је капитен Тадија Драгићевић са 24 поена, а пратили су га Омар Кук са 19 и Елмедин Kикановић са 12 поена.

Жреб за шеснаестину финала УЛЕБ купа на одржаће се у понедељак у Барселони.

Тренер Звезде Стеван Караџић није могао да буде задовољан игром на мечу против Остендеа, али укупним учинком у првој фази УЛЕБ купа свакако јесте.
– Ово је велики успех за млад тим какав је наш. Реално, играли смо у најтежој групи УЛЕБ купа. Остварили смо циљ пласманом у нокаут фазу.
Против Остендеа смо касно почели да играмо, али не знам прави разлог за то. Очигледно имамо психолошки проблем „Пионира“. Једини смо тим са четири победе у гостима у овом такмичењу. Требало би да да имамо већу подршку наших навијача – закључио је Стеван Караџић.
 
 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОСТЕНДЕ 86:100
(20:31, 22:27, 13:17, 31:25)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:
Краснић 2, Марковић 6, Кикановић 12, Кук 19, Мишановић 2, Раичевић 8, Драгићевић 24, Лекић, Цветковић 2, Шљиванчанин 2, Бакић 9.
ОСТЕНДЕ: Илонго, Овчина 13, Ван Росом 25, Грин 12, Геукенс, Белин, Петровић 15, Ајвори 15, Дејвис 18, МекКреј, Брунер 2, Енобахаре.

Дворана: Пионир. Гледалаца: 1.500. Судије: Таурино  и Матиоли (Италија) и Шемеш (Израел).

Претходни текстПрва победа
Следећи текстЗвезда уз Жоту