Желимо лакшег противника у доигравању

38

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 17.45 часова у дворани Пионир играју утакмицу последњег десетог кола УЛЕБ купа против првака Белгије Остендеа. Црвено-бели су већ обезбедили пласман међу 32 најбоље екипе УЛЕБ купа, а победом у дуел против Остендеа осигурали би другу позицију у групи и „на папиру“ лакшег противника у првом колу доигравања. У првом делу такмичења по групама, у Белгији, Црвена звезда је славила поготком Тадије Драгићевића уз звук сирене.  Утакмицу ће директно преносити РТС, као и радио Спорт ФМ.


 
„Очекује нас веома тежак дуел, с обзиром на квалитет Остендеа. Екипа је састављена од искусних интернационалаца које предводе четворица Американаца, Босанац Елвир Овчина и наш Веселин Петровић. Играју добро зонску одбрану, на ивици фаула, веома су тврди, а уз све то у Београд стижу жељни реванша.  Ми желимо да прву рунду такмичења завршило победом, што би нам осигурало лакшег противника у доигравању. Не желимо никакве калкулације, јер би нам евентуални пораз донео чак и четврто место у случају победе Нимбурка против Динама. Што се тиче нашег састава, наступ Мирка Ковача због повреде је под знаком питања“, рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.
 
Црвена звезда после девет кола такмичења по групама држи другу позицију, са победом више од Нимбурка и Остендеа. Сви мечеви последњег кола групе „Ф“ почињу у исто време од 17 часова и 45 минута, а састају се још и Нимбурк – Динамо Москва и Панелиниос – Фортитудо Болоња.
 
Остенде је трећи у белгијском шампионату са 12 победа из 16 мечева, уз две утакмице мање од водећег тандема Шарлроа-Дексија. Прошлог викенда, Остенде није играо дуел националног првенства, јер је на програму била поновљена утакмица УЛЕБ купа против Фортутуда, коју су решили у своју корист са 81:73.
 
Улазнице за овај дуел продаваће се у продавници Ред Стар Сторе у Краља Милана, као и на благајни хале Пионир од 12 часова до почетка меча. Цена карте је 200 динара. 

Претходни текстСлавље у дербију
Следећи текстЈАТ нови спонзор