Младост жели опстанак

24

Наше рукометашице, после зимског одмора, данас настављају такмичење у Супер лиги. Током јесењег дела су даме уписале три победе и осам пораза из 11 кола и заузеле 9. место. У Петрохемија Купу Србије су већ у осмини финала. Металац АД, члан Прве лиге, одустао је од такмичења, па црвено – беле нису путовале у среду у Горњи Милановац.

– У наставак шампионата улазимо са циљем да обезбедимо опстанак, да избегнемо последње две позиције у лиги – 11. и 12. Када је реч о купу, не гајимо победничке амбиције. Ипак, то је специфично такмичење, један меч одлучује, па ћемо да видимо докле ћемо да догурамо. Штета је што је било отказа у шеснаестини финала. Добро би нам дошла утакмица у том периоду. Зимска пауза је била кратка, а ми смо имали још мање времена за припреме због обавеза наших играчица у јуниорској репрезентацији Србије. Тренирали смо у дворани на „Маракани“ – рекао је тренер и директор Славенко Жерајић.

Први противник је Раднички Петрол, у дворани на Црвеном крсту данас од 17.30 часова. На старту сезоне је противник победио са 34:26 (19:12) у дворани на Бањици.

– Биће то занимљива утакмица. У прва четири кола би могли да решимо питање опстанка јер се састајемо и са Бором у гостима, па са Радничким из Крагујевца на домаћем терену. То су екипе које су испод нас на табели и које смо савладали у првом делу сезоне, као и Напредак.

Екипа Црвене звезде је најмлађа у лиги.

– Имамо шест играчица у јуниорској репрезентацији Србије и још у млађим селекцијама. Ово је веома перспективна екипа која би у наредним годинама могла да се укључи у борбу за врх. Током зимске паузе је стигла Светлана Крстић из Топличанина из Прокупља (1991. годиште), а у преговорима смо око Тамаре Бокарић из Босанског Брода (1990. годиште) која би могла да нам се придружи за десетак дана. То су играчице које ћемо прикључити јуниорском погону, а убрзо би могле да се нађу и у првом тиму. Уз сениорске обавезе, очекују нас такмичења у млађим категоријама у којима смо фаворити. Генерација 1990. и млађе, практично наш први тим, играће првенство Србије 27. јануара, а потом следи борба за врх и у 1991. и 1992. годишту – рекао је Жерајић.

Претходни текстПашански кажњен
Следећи текстУспешан камп у Кладову