Звезда у срцу

43

Саша Обрадовић је највеће име кошаркашког клуба Црвена звезда у последње две деценије. Са вољеним клубом је освојио две шампионске титуле 1993. и 1994. године, а знањем које је стекао на Малом Калемегдану доносио је бројне медаље са највећих репрезентативних такмичења. Дубок траг оставио је и у Алби, а посебно у Келну, чији је сада и тренер. Са просечном екипом освојио је пре две сезоне и шампионску титулу. Ове године Обрадовићев тим не бриљира у Бундеслиги, али је у УЛЕБ купу практично обезбедио пласман међу 32 најбоље екипе. Послом је везан за немачку екипу, али срцем заувек за Црвену звезду.
 
– Наравно да пратим игре црвено-белих. Где год да се налазим, ја сам навијач Звезде. То је мој матични клуб и увек ће заузимати посебно место у мом срцу. Ове сезоне тренер Стеван Караџић води веома младу и талентовану екипу, која остварује врло добре резултате. Имао сам прилику да мало и погледам како све то изгледа и прилично ми се допада – каже Обрадовић.

Да ли бисте волели да неког Звездиног играча видите у дресу Келна?
– Окосница тима је веома добра. Кук и Драгићевић играју изузетно добро, али питање је колико је реално да они пређу у Келн.

Можда је немачка лига добра прва станица у иностранству за младе играче…
– Све је то индивидуално. Ево, код мене је од ове сезоне Милко Бјелица и за сада игра добро. Марко Кешељ је такође потражио своју шансу, пошто у Ђирони није имао велику минутажу. Ако тако гледамо, онда се може рећи да је за младе играче добро да дођу у Немачку.

Да ли постоји жеља да се вратите у Звезду, као тренер првог тима?
– Тешко је у овом тренутку проценити да ли је то могуће. Све је то хипотетички и много ствари би требало да се поклопи, али као што рекох, увек ћу бити звездаш. Није немогуће да се у будућности вратим међу црвено-беле.

Бек Звезде Млађен Шљиванчанин претходних сезона био је члан Келна, а од ове године игра у црвено-белом дресу. У последњих неколико утакмица наговестио је велики потенцијал.
– Одлично познајем Млађенове квалитете и за мене уопште није изненађење чињеница да је почео добро да игра. Желео сам да га задржим и ове сезоне, али финансије су пресудиле и он је дошао у Београд. Верујем да ће се афирмисати на Малом Калемегдану – објаснио је Обрадовић.

Претходни текстДруги круг!
Следећи текстИграч са потенцијалом