Динамо прејак

50

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да направе подвиг и савладају екипу Динама из Москве у мечу 8. кола Ф групе УЛЕБ купа. Црвено-бели су у дворани „Пионир“ поражени од популарних „КГБ-оваца“ са 98:104.

Изабраници Стевана Караџића све време су се јурили по паркету са гостима из Москве. Обе екипе имале су веома добар проценат шута, па је неочекивано мало гледалаца могло да ужива у веома лепој утакмици. Руси су победом у Београду практично осигурали прво месту у групи Ф УЛЕБ купа, док црвено-белима тек предстоји борба за другу позицију.
 
Изабраници Светислава Пешића већим делом меча имали су предност, а наши кошаркаши су били упорни и све до три минута пре краја имали су шансу да утакмицу преломе у своју корист. Прво полувреме обележио је бек гостију Хенри Домеркант, који је постигао 25 поена, али је кључне поене почетком последње четвртине постигао Србин Милош Вујанић. Уочи четвртог дела игре резултат је био 80:80, али су Московљани направили серију 7:0. Наша екипа није успела да одговори реално квалитетнијем противнику. Последњи покушај била је тројка Ковача за 85:89.
 
У редовима Црвене звезде најефикаснији био је Млађен Шљиванчанин. После добре игре у Загребу против Цибоне, бек Звезде још једном је потврдио да улази у праву форму. Плејмејкер Омар Кук је поново био сјајан са 22 поена и осам асистенција.
Селедећег уторка кошаркаши Црвене звезде гостују екипи Фортитуда у Болоњи.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДИНАМО МОСКВА 98:104
(26:26, 31:37, 23:17, 18:24)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:
Громико, Марковић 3, Кикановић 3, Кук 22, Ковач 8, Мишановић 11, Раичевић 6, Драгићевић 13, Лекић, Цветковић 4, Шљиванчанин 23, Бакић 5.

ДИНАМО МОСКВА: Хансен 14, Хвостов, Пркачин 4, Биков 11, Монија, Вујанић 22, Домани, Фоцис 8, Васиљев, Јавтокас 17, Домеркант 28, Королев.

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 2.500. Судије: Завланос (Грчка), Анкарали (Турска) и Латисевс (Летонија).

Претходни текстЗвездаш од малих ногу
Следећи текстУспешан Троицки