Звездаш од малих ногу

61

Црвена звезда је данас и званично добила најмлађег тренера у 62 године дугој историји клуба. Александар Јанковић, 36-годишњи стручњак, после преузимања клуба у финишу јесњег дела шампионата, потписао је уговор на две и по године са најтрофејнијим српским клубом.


 
– Звездино сам дете. Много година провео сам у клубу. Овај уговор је огромна сатисфакција за љубав с којом сам био посвећен Звезди у прошлости, али и обавеза за будућност. Надам се да у шанси које ми је пружило клупско рукводство има и поштовања према одлуци да у деликатном тренутку преузмем екипу као и да сам крајем јесени направио одређени помак у игри екипе – рекао је Јанковић.

Промоцији, односно званичном потписивању уговора, присуствовали су председник Црвене звезде, Топлица Спасојевић и спортски директор Стеван Дика Стојановић.
– Срећан сам што је Управни одбор клуба једногласно подржао идеју и одлуку да се шанса пружи младом тренеру – нагласио је председник Спасојевић.

– Искрено се надам да ће тај курс следити и наш тренер Јанковић. Да ће се трудити да у будућности игра Црвене звезде буде базирана на играчима који су поникли на „Маракани“, да ће увек имати храбрости да пружи шансу младом играчу. Истовремено, верујем да ће са Јанковићем на клупи Црвене звезда поново имати  запажену улогу у Европи, тим за велика дела – рекао је председник Спасојевић.

Спортски директор и легенда клуба, Стеван Дика Стојановић, пожелео је срећу петом тренеру од како је постао функционер црвено-белих.
– Моје речи на промоцијама тренера не разликују се много, природно је да им пожелим срећу у раду, а остало треба да буде њихово дело – рекао је Стојановић и додао: Драго ми је да је Сале Јанковић шансу која се изненада указала искористио на најбољи начин и да је заслужио управо потписани уговор.

Почасти и славља завршавају се свечаним потписивањем уговора. Већ у петак, 11. јануара, Јанковић почиње припреме за нову сезону.

Претходни текстНаше одбојкашице за Србију
Следећи текстДинамо прејак