Звезда боља у дербију

42

Исксуство и величину Ненада Перуничића за сада на својој кожи најбоље су осетили рукометаши нашег највећег ривала – Партизана. На крилима легендарног бека Црвена звезда је у дербију 14. кола Суперлиге је као гост на Бањици савладала црно-беле са 31:27 (19:19).

Партизан је ушао у меч, у првих десет минута реализовали су скоро сваки напад, па су у једном тренутку имали и два гола предности. Најзаслужнији за добро прво полувреме био је Ивановић који је шест од својих седам погодака постигао у првих 30 минута.
Ипак, Звезда се није предала и средином првог дела је са неколико добрих одбрана успела да стигне до вођства, али се на полувремену отишло резултатом 19:19.

Преокрет у корист наших рукометаша десио се средином другог дела. Разиграо се Перуничић и црвено-бели су серијом 5-1 дошли до првог опипљивог вођства – 24:20.
 
Уследила је боља игра домаћих који су са пет узастопних погодака поново стигли до минималне предности. До изненађења није дошло јер су пулени Ненада Краљевског опет стисли у дефанзиви и од 48. до 54. минтуа серијом 6-0 стижу до недостићних – 30:25. Брзо су смањиили црно-бели на 30:27, да би питање победника својим шестим голом решио Перуничић у 58. минуту.

Овом победом, Звезда се вратила на чело табеле, пошто је јуче Колубара изгубила од Металопластике. Иначе, дерби је протекао у изузетно пријатељској атмосфери, чему је допринела и мала посета – на трибинама је било свега 500 гледалаца.

Поред повратника у црвено-бели табор Ненада Перуничића, сјајну партију пружили су голман Горан Алексић и леви бек Мирко Милашевић.
– Мало је све било монотоно, јер није било навијача – признао је чувар мреже Горан Алексић. –  Дали смо све од себе. Нисмо очекивали овако жесток отпор Партизана.
Млади бек, Милашевиц, који је постигао 5 голова, срећан је после тријумфа у вечитом дербију из два разлога.
– Први је, што смо победом избили на прву позицију Супер лиге, а друго, што је Партизан добра и млада екипа, а ми смо успели да их надиграмо. Знали смо шта нам овај меч значи и срећан сам што смо тријумфовали и што смо први на табели.

До краја првог дела шампионата остало је да се одигра још једно коло, а онда следи пауза због окупљања сениорске репрезентације Србије. Рукометаши Црвене звезде играју код куће са Младост Радничким из Чачка.

Претходни текстБрз опоравак
Следећи текстПрекинути неугодни низ