Брзо до три бода

31

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и осму овосезонску победу, пошто су у последњем мечу 11. кола Винер Штедише Лиге, после само 65 минута савладали Млади радник. Овај сусрет водио је судијски пар из Сремских Карловаца, Анђелко Поповић и Роберт Леко.

У првом сету тотална доминација домаћина. Звезда се после 8:6 одлепила на 12:6, а ускоро је на семафору засијало, за госте недостижних 19:11. Млади радник је још само успео да приђе на 3 поена заостатка (21:18), али није било снаге за преокрет. Блок Црвене звезде је у завршници сјајно функционисао (укупно 8 у првом сету), а баш тим елементом, домаћин је освојио први период.

У другом сету још већа разлика у корист наше екипе. Почело је са 6:0, а при резултату 14:2 госту је претила катастрофа. Опет је сјајно функционисао блок Црвене звезде, у коме је предњачио Милан Рашић. До краја сета, Млади радник је успео да стигне до 12. поена.

Иста слика и у трећем, последњем периоду. Звезда је доминирала у свим елементима, а гости из Пожаревца остали су дужни публици у Спортском центру „Шумице“. Овим тријумфом, пулени Жељка Булатовића на најлепши начин најавили су реванш меч осмине финала Челенџ Купа, против шпанске Сорије, који је на програму у четвртак, од 17.30 часова, такође у СЦ Шумице.

Црвена звезда – Млади радник 3:0 (25:20, 25:12, 25:14)
 

Претходни текстПрекинути неугодни низ
Следећи текстЦиљ нам је дупла круна