Циљ нам је дупла круна

60

Рукометаши Црвене звезде више су него задовољни победом над Партизаном у 14. колу Суперлиге. Нису бриљирали црвено-бели, али је тријумф више него заслућан.
– Ово је можда наша најслабија утакмица у овој сезони. То ипак не умањује нашу победу – кратко је прокоментарисао дуел са „вечитим ривалом“ тренер наших рукометаша Ненад Краљевски.

Други Ненад – Перуничић је још једном својим искуством доминирао утакмицом.
– Партизан је играо неку необичну одбрану на мени. Хтео сам да се момци разиграју, да их не кочим фауловим на мени. Суџум ме је доста добро чувао током већег дела утакмице. Ми смо много боље играли у другом полувремену, када је сјајно бранио Алексић. Не играмо у континуитету током читавог меча, као да чекамо да победа дође сама. Морамо да побољшамо поштовање према лопти. Знао сам да ће да буде тешко, али смо много раније могли да преломимо утакмицу у нашу корист – рекао је легендарни бек.

Један од јунака тријумфа, голман Горан Алексић је додао:
– Искрен да будем нисам очекивао овакав отпор Партизана. Мало ми је жао због изостанака навијача са обе стране. Атмосфера је била по мало досадна, међутим то је виша сила.

Марко Милашевић је био стрелац пет узастопних поена у првом полувремену.
– На крају је победио бољи. Партизан је пружио достојан отпор. Дошли смо на прво место у Суперлиги и то нам је у овом тренутку најбитније – сматра Милошевић.

Слично мишљења је и проверени Жарко Пејовић:
– Ушли смо у утакмицу са доста мотива, али не и хладне главе. Још једном се показало да је дерби стереотип када су фаворити у питању. Никада се не зна, без бозира на форму ко ће да тријумфује. Драго ми је да смо узели два бода и вероватно јесењу титулу. Тим се наравно нећемо задовољити јер нам је циљ „дупла круна“. 

Претходни текстБрзо до три бода
Следећи текстУз Мивелу кроз Европу