Звездино вече традиционално

64

Ас до аса, легенда до легенде. Вече препуно успомена, емоција, славне прошлости… Вече окренуто – светлој будућности.

Тако је у четвртак увече било у „Кристалној“ дворани хотела „Хајат“ где је у организацији Спортског друштва Црвена звезда одржано друго, већ традиционално „Звездино вече за Звездино сутра“.

„Легендарни људи, легендарно вече… Одавно нисам оволико аплаудирао, а био сам на стотине премијера“, отело се у једном тренутку барду српског глумишта Драгану Николићу, који је уз познату ТВ водитељку Бранку Невестић водио ову гала свечаност.

И, заиста… Не зна се да ли су више аплауза мамили филмови о Звездиним олимпијским звездама, сами асови за које смо годинама навијали, који су нам мамили уздахе на највећим такмичењима широм света и, наравно, највећем – Олимпијским играма, њихова дирљива обраћања присутнима, или Звездина будућност коју су представљала најталентованија деца бројних клубова црвено-беле породице.

Један за другим, на свечану бину излазили су добитници плакете „Олимпијац Црвене звезде“: Јасна Шекарић, Дане Корица, Ненад Стекић, Вера Јефтимијадес, Вукица Митић, Ненад Перуничић, Слободан Живојиновић, Бора Костић, Софија Пекић, Владица Поповић… и многи други који су од Лондона 1948. до Атине 2004. године бранили углед Звезде и српског спорта на Олимпијским играма.


 
Врхунац ове дивне, незаборавне вечери била је јавна лицитација два историјска реквизита: флорет Вере Јефтимијадес из Рима ’60. за 4.100 евра купио је члан Управног одбора нашег СД Слободан Петровић, а чувени рекет Бобе Живојиновића, којим је играо против Лендла у полуфиналу Вимблдона, после праве „утакмице“ купио је за 9.000 евра председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда Слободан Вучићевић.

Важно је напоменути да су купци ових историјских спортских реквизита одлучили да је њихово место у музеју тако да ће се флорет Вере Јефтимијаде и рекет Слободана Живојиновића уселити у Музеј Црвене звезде.

Сав износ од јавне аукције усмериће клубовима за развој омладинских школа.

У следећој вести детаљније о току гала вечери „Звездино вече – Звездино сутра“.

Претходни текстОптимизам не сме да нас напусти
Следећи текстЗвездино сутра