Први пораз у Улеб Купу

45

У првом поразу „црвено-белих“ у Улеб купу, најефикаснији су били Елмедин Кикановић са 15 и Стив Марковић са 12 поена.

На другој страни, истакли су се Хенри Домеркант са 22 поена за само 18 минута и Антонис Фоцис, који је постигао поен мање, али је забележио чак 12 скокова.

Узрок пораза поред пада у другом полувремену, лежи и у шуту за 3 поена (15-4), као и шуту са пенала (18-10). „Црвено-бели“ су такође били у дефициту и када су скокови у питању, пошто су Московљани ухватили 7 лопти више, од чега чак 14 у нападу (само Фоцис 8).

Московљанима је припао сам почетак меча, али после уводних минута игре, изабраници Стевана Караџића заиграли су одлично. Млађен Шљиаванчанин је са клупе унео одређену дозу агресивности у одбрани, успео да заустави Хенсена и покрене нашу екипу. Прикључили су му се Кук и Драгићевић, па је Звезда већину првог полувремена била у егалу са домаћином. Међутим, неискуство наше екипе, као и сјајно шутерско вече Хенрија Домерканта (16 поена у првом полувремену), донело је Динаму 6 поена предности после 20 минута игре – 44:38.

Трећу четвртину Динамо креће фуриозно. Само два поена Црвене звезде наспрам 15 Динама за непуна 4 минута игре одлучила су победника много пре завршетка меча.

Ако је постојала икаква сумња око победника, отклонио ју је Домеркант после неспортске грешке Бакића. На поене босанског репрезентативца, надовезао се Фоцис тројком, па је до тада највећа предност Динама износила 64:42.

У последњој четвртини веома ангажовани били су фантастични Елмедин Кикановић, као и Стив Марковић. Прилику је у завршници добио и млади Павел Громико, који је постигао 2 поена у последњим секундама меча.

Наредне мечеве Црвена звезда игра у Пиониру – у суботу са Слованом, односно у уторак са Фортитудом.

Претходни текстТоплица Спасојевић, председник ФК Црвена звезда
Следећи текстОстварен сан