Остварен сан

58

Нови председник Фудбалског клуба Црвена звезда и званично је од данас Топлица Спасојевић. Са свега пет традиционално уздржаних гласова навијача, Скупштина црвено-белих је именовала досадашњег директора „ИТМ групе“ за челну функцију у бившем европском и светском шампиону. Од 76 чланова, седници је присуствовало њих 52, од којих је 47 гласало за избор Спасојевића. Видно узбуђен нови председник ФК је признао да је тај тренутак прижељкивао читавог живота. Његов мандат одмах ступа на снагу.

– Сан сваког навијача Црвене звезде је да једног дана постане и председник клуба, а
мој сан се остварио. Могу само да обећам да ћу да радим за добробит клуба који мора
да задржи статус највећег у централној и југоисточној Европи. Ако је циљ Србије да
у наредних пет година уђе у Европску унију, циљ Звезде је да то учини и пре тога, односно верујем да ће Црвене звезда ускоро редовно да игра у Лиги шампиона. На фудбалерима је највећи део посла, а на мени да створим тим који може да пружи најбоље услове – кратко је успео да изусти Спасојевић пре него што су га окружили бројни представници медија, али чланови Скупштине који су желели да му честитају.

Спасојевић је још од Скупштине затражио додатних 90 дана како би формирао Управни одбор кадар да испуни зацртане, изузетно амбициозне циљеве.
 – Нека формално то буде 90 дана, али сам уверен да ћемо права решења имати већ за три, четири недеље, односно до 20. децембра када је реално да се Скупштина опет састане. Званично сам тек недавно кандидован и именовање правих сарадника за мој темељни програм не може да се обави за пет минута. Било би то неозбиљно за то тражим од Скупштине разумевање – образложио је Спасојевић.

Сама Скупштина је имала миран ток, с обзиром да нови председник није имао противкандидата. У првом реду је мирно у друштву водећег човека СД Црвена звезда Александра Влаховића и свог претходника Драган Стојковића Пиксија чекао свој тренутак пре него што је изложио свој план за вођење нашег фудбалског гиганта. У питању је петогодишњи план развоја клуба, на који би се потом надовезао дугорочнији пројекат до 2020. године. Примарни циљеви у том плану су: стварање препознатљиве фудбалске школе, реконструкција и надоградња стадиона, репрограмирање постојећих дугова, укључивање нових спонзора, изградњу нове трофејне собе, „Куће славних“ и оснивање клупске телевизије – „Ред стар“.

– Морамo и да побољшамо скаутинг у земљи, региону, источној Европи, Јужној Америци и Африци – истакао је Спасојевић и додатно подвукао да Звезда у наредних пет година мора да створи тим достојан такмичења каква је европска Лига шампиона.
Најављено је и оснивање Савета председника, који ће чинити бивши челници црвено-белих.
– Волео бих да чујем и њихове савете – додао је Спасојевић.

Претходно је једногласно усвојен извештај и оставка сада већ бившег председника Драгана Стојковића.

За сајт СД Црвена звезда избор Спасојевића прокоментарисао је председник Спортског друштва Александар Влаховић.
– Оваква готово једногласна подршка довољно говори о квалитетима Топлице Спасојевића. Ми у СД, као предлагачи његове кандидатуре смо изузетно поноси. То је потврда да смо у тешким тренуцима уз наше клубове, спремни да им помогнемо и да СД Црвена звезда стоји на стабилним стубовима. Уверен сам да ће Спасојевић донети нове звездане тренутке за фудбалски колектив – рекао је Влаховић.

И Топлица Спасојевић је рекао неколико речи за интернет страницу нашег СД:
– Као што сам већ рекао сањао сам овај дан. Моја порука навијачима Звезде је да се надају великим успесима, а да ћемо им ми подарити толико жељене утакмице у Лиги шампиона. Колико верујем у то говори и податак да сам напустио кормило своје компаније из љубави према Звезди.

Биографија
Топлица Спасојевић је рођен 1956. године, дипломирани је економиста, суоснивач и
председник холдинг компаније „ИТМ Гроуп“, једне од највећих корпорација у Централној
Европи. Од 2006. године члан је Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда. Те
године проглашен је и за пословног човека године у Србији. Председник је Удружења
корпоративних директора Србије, члан Извршног одбора клуба „Привредник“, члан
Председништва Савета економиста Србије, потпредседник Националне алијансе за локални и економски развој. Спасојевић је, такође, председник Удружења трговине у
Привредној комори Београда у којој је и члан Управног одбора, укључен је у израду
Пројекта националне стратегије за привредни развој Србије и координатор је за
трговину у Економском тиму за Косово и Метохију и југ Србије. Говори енглески и
руски језик, ожењен је и има троје деце.

Претходни текстПрви пораз у Улеб Купу
Следећи текстРивал бољи у вечитом дербију