Спречити брзе контре

69

Кошаркаши Црвене звезде у суботу од 17 часова гостују у Железнику екипи ФМП-а. Дуел ће директно преносити ФОКС телевизија, као и радио Спорт ФМ. „Црвено-бели“ ће у предграђу наступити са две измене у односу на тим који је победио Панелиниос у уторак: Стивен Марковић је оздравио и биће спреман да истрчи на паркет, а поново у црвено-белом дресу ће се појавити Мирослав Раичевић, снажни крилни центар.

Обе екипе у дуел улазе после обавеза у УЛЕБ купу. Црвена звезда је у уторак у Пиониру у другом колу победила Панелиниос, док је ФМП поражен у Француској од Шалона.

„Очекује нас тежак противник и тешка утакмица. ФМП је једина екипа у НЛБ лиги која је победила Партизан. И ове године имају млад и талентован састав. Кључ наше игре је у спречавању брзих контри и затварању скока противника. ФМП је веома борбен и агресиван, мораћемо да пробамо да их умиримо и убацимо у наш ритам“, каже тренер Црвене звезде Стеван Караџић, који данас слави 47. рођендан.

Ово ће бити укупно 53. међусобни дуел Црвене звезде и ФМП-а. Тим из предграђа је успешнији у досадашњем историјату 30-22 (4175:4109).

У домаћем првенству одиграно је укупно 24 мечева, од који је Звезда у своју корист решила 9 уз кош разлику 1910:1910.

У плеј-офу Звезда и Железник су се до сада састајали у четири серије, од који је Црвена звезда добила три. Укупно у доигравању је одиграно 14 утакмица (8-6 за Звезду 1055:1060).

У Купу су се Звезда и ФМП састали четири пута, а Железник је забележио три победе (340:303).

У регионалном шампионату већ је одиграно 10 мечева. И ту је Железник успешнији 6-4(860:846), а два меча одиграна су у оквиру завршних турнира.

Претходни текстПуно осцилација у игри
Следећи текстРаичевић потписао