Доказан квалитет

46

Не прође дана а да се у медијима не похвали сјајне стартне игре у сезони новог капитена кошаркаша Црвене звезде Тадије Драгићевића. Одличне партије талентованог крилног центра Спортско друштво црвено-белих већ је наградило титулом спортисте месеца октобра. Ову ласкаву титулу Тадија је заслужио одличним играма како у НЛБ лиги тако и у прва два кола УЛЕБ купа. Причу о Драгићевићу доноси и званичан сајт регионалног такмичења који текст почиње питајући се зашто су на Малом Калемегдану дуго чекали да младом Чачанину дају праву прилику.


 
– Не знам што су ме заобилазили, зашто је мој квалитет увек довођен у питање. Мислим да сам раније заслужио да играм барем по пет минута. Али, нема везе. Само размишљам да је можда тако и боље. Нисам прескочио ниједну степеницу у развоју, никоме ништа не дугујем. Научио сам да верујем само себи и да за све морам жестоко да радим. Зато ми је успех далеко слађи. Ништа се не добија на поклон. За све мораш да се бориш – каже у интервјуу за сајт НЛБ лиге Драгићевић.

Тадија не крије да велику захвалност за тренутну медијску пажњу и све похвале дугује тренеру Звезде Стевану Караџићу који је попут свог ученика такође дуго чекао да буде у главној улози на клупи црвено-белих. Када су у питању амбиције, наш капитен каже да му је жеља да освоји све титуле, како у НЛБ лиги, тако и у првенству Србије.

– Желим да се Караџићу трофејима одужим за указану шансу. Комплименти пријају, драго ми је да сам доказао квалитет. Има доста разлога за задовољство, али је далеко битније да као тим играмо добро и побеђујемо. Одлично смо почели у НЛБ лиги, иако имамо веома тежак распоред. Тек је почетак, очекује нас још доста тешких утакмица. Због бодовања за трогодишшњи уговор за Евролигу за нас регионално такмичење има велики значај. Желимо да освојимо шампионски прстен, ипак идемо корак по корак. Конкуренција је веома јака – сматра Драгићевић, а објављује сајт Јадранске лиге.
 
Када је у питању тајна успеха црвено-белих кошаркаша ове сезоне, Тадија каже да је подмлађени састав нашег клуба гладан победа. Зато је и продужио уговор са Звездом до 2010.  године.
 
Велика ми је жеља да оставим дубок траг у црвено-белом. Пре одласка желим да подигнем барем један шампионски пехар, па тек онда да се окушам у иностранство – обајшњава Драгићевић који је подједнако успешан кошаркаш и студент јер је тренутн на трећој години БК Универзитета у Београду.

Претходни текстЛош дан за тенисере
Следећи текстПрипрема за „други“ деби