Припрема за „други“ деби

83

Наши рукометаши кренули су у Немачку, на двомеч 3. кола Купа ЕХФ са Нортхорном. Прву утакмицу играју већ сутра, а другу у недељу. Шансе да наша млада екипа направи изненађење су заиста минималне. Све би можда било другачије да се реванш игра у Београду и да тренер Краљевски може да рачуна на Ненада Перуничића.

 
 
Шта је – ту је. „Терминатор“ је остао у Београду, да се припрема за свој други деби у Звезди. Вредно ради и припрема се, што са екипом, што индивидуално.
„Ево, само што сам завршио свој тренинг у „Пиониру“. Са овим нашим младићима сам тренирао синоћ, а сад сам одрадио своје. Нисам испао из кондиције, али у Шпанији нисам радио двадесетак дана па сада желим да надокнадим. Само да се не префорсирам. Али, такав сам, кад нешто почнем да радим, нимало се не штедим“, причао је данас Ненад за интернет сајт СД Црвена звезда.
 
У Немачкој сте провели седам година, носећи дресове Кила и Магдебурга често сте били у прилици да се сретнете и са Нортхорном. Стога нико боље од Вас не може да саветује црвено-беле како да се супроставе овом ривалу.
„Нортхорн није ни Кил, ни Магдебург, ни Хамбург. Дакле, не припада самом крему немачког и европског рукомета, али у последње време има екипу за респект. Дуго су се такмичили у Другој лиги Немачке, а откад су пре шест, седам година ушли у елитно такмичење стално напредују. Постали су озбиљан клуб и сигурно да у овом тренутку Звезда против таквог ривала нема шта да тражи“.
 
Да ли сте открили саиграчима неку тајну о Немцима, саветовали их како да играју?
„Нема ту никаквих тајни, ни злата вредних савета. Рекао сам им оно што сам једино могао у овом часу – да не крећу на пут са мишљу да ће сваки меч изгубити са десет голова разлике јер ће се онда то и догодити. Звезда нема шта да изгуби, може само да добије. Зато треба да буду опуштени, да не подлегну првом утиску који изазива име противника, да се не плаше. Једноставно, нека играју најбоље што могу и не оптерећују се резултатом. Уосталом, по мом мишљењу, да се реванш игра у Београду, Звезда би у до краја испуњеној дворани, у једној лепој атмосфери, ношена навијањем „делија“, могла и да победи екипу Нортхорна“.
 
Нажалост, оба меча су у Немачкој, то се неће догодити… Да ли Вам је жао што нико није раније знао да ћете се вратити на „Маракану“? Можда би се у том случају одбила понуда Нортхорна да се оба меча одиграју на њиховом терену?
„Жао ми је, али сад нема повратка. Знам да је Звезда и у квалификацијама за Лигу шампиона оба меча са Мешковим играла у Белорусији, а можда није требало… Шта да се ради… Ако ништа друго, и ово је прилика да наши младићи мало играју у Европи, да их људи виде и да стекну неко искуство“.
 
Гледали сте првенствени меч против ПКБ-а. Како Вам се Звезда чини?
„Искрено, помало стегнуто. На тренинзима показују далеко више. Разговарао сам са тренером Краљевским и он ми каже да је у питању једна доза страха од грешке пред нашим навијачима, да на гостовањима младићи играју далеко боље, полетније, растерећеније. Гледаћемо да то што пре променимо. Прво и основно је да им није важно где и против кога играју већ – како играју. А, могу доста лепо и квалитетно да играју, у то сам уверен“.
 
Уз Вас могу много да напредују…
„Моја основна мисија је да помогнем. Свако ко мисли да ћу ја сад узети лопту и сам решавати сваку утакмицу, у старту се преварио. Не желим никако да спутавам ове младиће, напротив. Даћу све од себе да им својим искуством помогну да развију све своје квалитете. Све су то добри и паметни момци, сигуран сам да смо на добром путу. Ускоро долази пауза у првенству, па ћемо се потрудити да одрадимо једне добре мини припреме. Припреме на којима они треба пре свега да уживају и да се играју рукомета. Онда успех неће изостати. Гледамо неке базе, волео бих да одаберемо Брзеће, код одбојкаша Вујевића. Тамо је леп хотел, лепа сала за рад, постоје сви потребни услови да екипа квалитетно ради, напредује, да сви дишу као један… Одемо ли тамо или било где другде, радо ћемо угостити екипу сајта СД Црвена звезда, да извештавате с наших припрема“, каже Ненад Перуничић.

Претходни текстДоказан квалитет
Следећи текстБаста у посети Звечанској